Šport
40 ogledov

Del Bosque ni več španski selektor

vicente del bosque EPA
Vicente del Bosque je po izpadu španske nogometne reprezentance z evropskega prvenstva v Franciji podal odstopno izjavo.

"Brez vsakega dvoma, nobenega namena nisem imel več, da bi ostal španski selektor ne glede na končni izid na tem EP," je dejal Del Bosque.

"Moja odločitev je padla že veliko prej. Enaintridesetega julija bom zapustil nogomet, na voljo bom še za nasvete. Zapustil pa bom trenersko klop, čeprav bom še vedno na voljo, da pomagam španskemu nogometu, če bo kdo to želel," je dejal 65-letni Del Bosque.

Del Bosque je predsednika španske nogometne zveze Angela Mario Villarja že v torek, dan po porazu z Italijo (0:2) in izpadu z EP, obvestil, da zapušča selektorsko mesto. Villar naj bi del Bosqueja prosil, naj odločitve ne sporoči javnosti do naslednjega zasedanja zveza, ki bo 15. julija, ko naj bi tudi razkril ime novega selektorja Španije.

Del Bosque, ki je Španijo popeljal do naslova svetovnega in evropskega prvaka, z Real Madridom pa je dvakrat osvojil ligo prvakov, je imel pogodbo podpisano do konca EP.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.