Šport > Nogomet
9 ogledov

Del Bosque potrdil: Ikerja menja Valdés

Silva del Bosque Španija Finska priprave trening kvalifikacije EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je v pogovoru za radio MARCA bolj kot ne potrdil, da bo v odsotnosti okrevajočega kapetana reprezentance Ikerja Casillasa reprezentančno številko ena prevzel vratar Barcelone Víctor Valdés. Del Bosque je tudi zatrdil, da bo Casillasa v vsakem primeru vzel s seboj na letošnji pokal konfederacij v Brazilijo.

"Normalno bi bilo, da igra Víctor Valdés, čeprav moram še enkrat razmisliti," je za radio MARCA pred prihajajočima kvalifikacijskima tekmama proti Finski v Gijónu in Franciji v Parizu povedal španski selektor Vicente del Bosque.

Odsotnost poškodovanega kapetana Ikerja Casillasa, ki je pri Real Madridu sicer že dobil zeleno luč za povratek na zelenice, je Del Bosqueja namreč primorala, da izbere nadomestno številko ena za verjetno ključni tekmi na poti aktualnih evropskih in svetovnih prvakov proti mundialu v Braziliji. Prednost pred dolgoletnim drugim vratarjem Pepejem Reino bo tako očitno dobil Barcelonin čuvaj mreže Víctor Valdés, medtem ko David de Gea ostaja tretji vratar.

Del Bosque je za radio MARCA spregovoril po novinarski konferenci na stadionu El Molinón v Gijónu, kjer bo Španija v petek gostila Finsko.

Del Bosque še naprej združuje

"Z igralci in z mediji imamo zelo dobre odnose, to ni nikakršen delikt," je na novinarski konferenci dejal Del Bosque in spet prikrito namignil na obnašanje Joséja Mourinha, čigar namigovanja o prirejeni podelitvi nagrade za najboljšega trenerja leta je v ločenem intervjuju označil za "stvar otrok".

"Zakaj bi morali imeti slabe odnose? Tisto, kar moramo storiti, je združiti igralce in elemente, ki združujejo nogomet in reprezentanco. Največ možnosti (da začne tekmo, op. a.) ima Víctor, ampak moramo še razmisliti. To, da ni Ikerja, je za nas boleče, ampak to tudi ponuja možnost, enemu fantu (De Gea, op. a.), ki bo imel v naslednjih letih pomembno vlogo v reprezentanci, kar mu bo prišlo zelo prav."

Casillas bo v Brazilijo šel v vsakem primeru

Del Bosque je v pogovoru za radio Cadena SER sicer zatrdil, da bo Casillasa ne glede na njegovo formo gotovo vključil v ekipo, ki bo Španijo zastopala na poletnem pokalu konfederacij v Braziliji.

"S tem, da bi pozvali Casillasa, čeprav ne bi igral za klub, bi pokazali spoštovanje in občudovanje do enega najboljših igralcev v španskem nogometu. Ima 140 nastopov za reprezentanco, dal nam je veliko in mi ga imamo zelo radi," je povedal brkač iz Salamance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.