Šport > Nogomet
21 ogledov

Del Bosque zavrnil Real: "Bolelo me je!"

Španski selektor Vicente del Bosque EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je malce kontroverzno zavrnil častno nagrado Reala Madrida, ki bo tako imenovano "zlato kolajno" na prireditvi podelil opernemu pevcu Plácidu Domingu in teniškemu igralcu Rafaelu Nadalu. Del Bosque, nekdanji trener Reala, je v pogovoru za radio Cadena SER povedal, da ga še vedno boli način, na katerega je moral pred leti zapustiti beli balet. Odstavil ga je kdo drug kot zdajšnji predsednik Florentino Pérez.

"Počutim se zelo neprijetno, saj stvari, ki jih rečeš, včasih ne razumejo najbolje. Včasih je bolje biti tiho. To je situacija, ki je nisem povzročil jaz. Treba bo počakati do februarja," je pred mikrofoni Cadene SER govoril španski selektor Vicente del Bosque. Nekdanji izjemno uspešni trener Reala Madrida je namreč v Španiji povzročil pravi vihar, saj se je odločil, da ne bo sprejel nagrade madridskega kluba, tako imenovane "zlate kolajne", ki bi jo moral prejeti skupaj z opernim pevcem Plácidom Domingom in tenisačem Rafaelom Nadalom.

Zanimiva poteza kluba, ki se je del Bosqueja tako na lahko rešil leta 2003, potem ko je z belim baletom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Takratni (in zdajšnji) predsednik kluba Florentino Pérez je tako kot v primeru Clauda Makéléléja pač ocenil, da Salamančan ni dovolj zvezdniški. Najbrž ni treba posebej ponavljati, kako se je Pérezov projekt "galaktikov" končal. "Vsak posameznik ima svojo zgodovino. Imel sem 52 let, ko sem odšel (iz Reala, op. a.), in v tistem trenutku sem čutil bolečino, znano bolečino. Če ti rečejo, da si neuporaben, se počutiš prizadetega, toda zdaj sem srečen. Prevzel sem izvrstno nasledstvo, zmagali smo na vseh tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in preživljamo zlato dobo," je svoje razloge še pojasnil del Bosque.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.