Šport > Nogomet
19 ogledov

Depay v dresu Lyona

memphis depay EPA
Nizozemec Memphis Depay je okrepil francoskega prvoligaša.

Nizozemec Memphis Depay je leta 2015 veljal za nogometaša, ki bo preporodil Manchester United, a po sezoni in pol že zapušča rdeče vrage. Ti so zanj nizozemskemu PSV ob nakupu odšteli 34 milijonov evrov, zdaj pa so ga Lyonu prodali za 18,5 milinonov, a vsota bo ob bonusih narastla do številke 25 milijonov.

Dvaindvajsetletnik je za Manchester United sicer odigral 56 tekem, ob tem pa zabil sedem golov in zbral prav toliko asistenc. Klub iz Old Trafforda si je ob dogovoru med kluboma zagotovil, da ima kot prvi pravico za nakup Nizozemca. 

Brez selitve na Kitajsko pa je ostal hrvaški napadalec Nikola Kalinić. Golgeter Fiorentine se je tako odrekel 10 milijonom plače, vijoličasti pa 40 milijonom, ki bi jih dobili s prodajo Hrvata.

Zelo blizu menjave kluba pa je evropski prvak Jose Fonte. Po poročanju angleških medijev je posel že sklenjen, West Ham pa bo Southamptonu za 33-letnika odštel 10 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.