Šport > Nogomet
41 ogledov

Der Klassiker dobil BVB

Aubameyang Dortmund Bayern EPA
V največjem derbiju nemškega prvenstva je Borussia Dortmund doma ugnala münchenski Bayern (1:0).

Borussia Dortmund je z zmago na derbiju proti Bayernu skočila na tretje mesto, Bavarci pa so s porazom padli na drugo mesto, tri točke za vodilnim Leipzigom.

Edini gol je padel v enajsti minuti. Mario Götze je preigraval v kazenskem prostoru bivših soigralcev in ostro podal v sredino, tam pa je bil na mestu Pierre-Emerick Aubameyang. Lepo priložnost za povišanje prednosti je imel André Schürrle, a mu je zadetek preprečil Manuel Neuer.

V drugem polčasu je Bayern diktiral tempo in napadal. Xabi Alonso je zadel okvir vrat, tik pred koncem pa je bil z glavo blizu izenačenja še Robert Lewandowski, a je ostalo pri zmagi domačih.

Bezjak in Maroh še celita poškodbi

Že v petek je Bayer Leverkusen kljub zadetku Kevina Kampla doma izgubil proti Leipzigu. V soboto je Darmstadt, pri katerem Roman Bezjak še vedno ne igra zaradi poškodbe, doma izgubil izjemno pomemben dvoboj proti Ingolstadtu (0:1).

Še vedno poškodbo rame celi Dominic Maroh, njegov Köln pa je presenetljivo slavil pri Borussii Mönchengladbach (1:2) in skočil na četrto mesto.

Bundesliga, 11. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern München 1:0 (1:0)
Aubameyang 11.

Bayer Leverkusen - RB Leipzig 2:3 (2:1)
Kampl 1., Brandt 45.; Baumgartlinger 4./ag, Forsberg 67., Orban 81.

Mainz - Freiburg 4:2 (2:0)
Borussia Mönchengladbach - Köln 1:2 (1:0)
Darmstadt - Ingolstadt 0:1 (0:0)
Augsburg - Hertha Berlin 0:0 (0:0)
Wolfsburg - Schalke 0:1 (0:0)

Nedelja:
Hoffenheim - Hamburger SV
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.