Šport > Nogomet
6 ogledov

Derbi brez zadetkov

Fernando Torres (Liverpool) in Micah Richards (Man. City) v boju za žogo. Žurnal24 main
Na derbiju 20. kola angleške Premier lige med Manchester Cityjem in Liverpoolom ni bilo zadetkov. Arsenal je premagal Everton s 4:1 in se po porazu Manchester Uniteda vrnili na prvo mesto.
 

Anglija, 20. kolo

Birmingham : Fulham 1:1
Chelsea : Newcastle 2:1
Portsmouth : Middlesbrough 0:1
Sunderland : Bolton 3:1
Tottenham : Reading 6:4
West Ham : Manchester U. 2:1
Wigan : Aston Villa 1:2
Everton : Arsenal 1:4
Derby C. : Blackburn 1:2
Manchester C. : Liverpool 0:0

V nedeljo sta bili odigrani še zadnji dve tekmi 20. kola v angleškem nogometnem prvenstvu. Derby County je koledarsko leto končal s 15. porazom. Tokrat so bili z 2:1 boljši nogometaši Blackburna . Za Roverse sta zadela Roque Santa Cruz in David Bentley , Derby je sicer z zadetkom Matta Oakleya povedel. Derbi kola se je igral na stadionu City of Manchester, kjer so nogometaši Manchester Cityja , pod vodstvom Svena Gorana Erikssona doma še niso izgubili, gostili Liverpool . Bolj kot za nogometni ples je šlo za taktični obračun dveh nogomentih strategov. Nekaj najlepših priložnosti je v uvodnih minutah drugega polčasa zapravil Fernando Torres , ki je začel že na sedmi zaporedni tekmi, kar je precej nenavadno, saj trener Rafael Benitez vseskozi rotira večje število nogometašev. Srečanje med četrto in peto ekipo lige se je tako končalo brez zadetkov 0:0, ekipi sta si razdelili vsaka po točko in tako se po zadnji tekmi kola stanje na lestvici ne spreminja. Vodi Arsenal s 47 točkami, Manchester United zaostaja za dve točki, Chelsea pa na tretjem mestu šest točk.

Še o najzanimivejšim sobotnih obračunih. Nogometaši Arsenala so v Liverpoolu začeli slabo, tako je Everton povedel po zmedi v kazenskem prostoru Topničarjev. Z neposredne bližine je v 19. minuti zadel Tim Cahill . V drugem polčasu so se Londončani prebudili in v 47. minuti izenačili. Zadel je Eduardo da Silva . Brazilec s hrvaškim potnim listom je varovance Arsena Wengerja popeljal v vodstvo z lepim strelom v 57. minuti. Zmago sta v 78. oziroma 90. minuti potrdila rezervista Emmanuel Adebayor in Tomas Rosicky. Največje presenečenje kola je uspelo West Hamu . Manchester United je sicer povedel v 13. minuti po zadetku Cristiana Ronalda . V drugem polčasu so se gostitelji pobrali in v sklepnih 15 minutah dvakrat zadeli. Obakrat je žoga končala v mreži Uniteda po podaji Marka Nobla in strelih z glavo. Uspešna sta bila Anton Ferdinand in Matthew Upson.


Salomon Kalou je zadel iz prepovedanega položaja, ki ga sodniki niso videli. © Action Images

 
Sporno je do novih treh točk prišel Chelsea , ki je sicer prevladoval v prvem polčasu in povedel v 29. minuti, ko je po biljardu v kazenskem prostoru zadel Michael Essien . V 56. minuti je izenačil Nicky Butt , zmagoviti zadetek pa je za modre iz prepovedanega položaja zabil Salomon Kalou . Po tekmi je bil trener gostov Sam Allardyce jezen: "Ne razumem, kako je mogoče, da pomočnik ne vidi tako očitnega prepovedane položaja. Strelec je bil tri metre pred zadnjim obrambnim igralcem. Sem močno razočaran."   Omenimo še točo zadetkov na srečanju med Tottenhamom in Readingom . V Londonu jih je padlo kar deset, gostitelji so zmagali s 6:4. Pri Spursih je štirikrat zadel Dimitar Berbatov .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.