Šport > Nogomet
10 ogledov

Derbi brez zadetkov, zmaji slavili

Robert Berić Miroslav Cvijanović
1/22
Boštjan Tacol
V petek so bili na sporedu obračuni 33. kola Prve lige. Derbi kola med Koprom in Mariborom se je končal brez zadetkov. Olimpija je bila v gosteh boljša od Domžal.

Olimpija se vse resneje spogleduje z Evropo. Po četrti zmagi v zadnjih petih tekmah so se namreč povzpeli na želeno tretje mesto in imajo točko več od najbližjih zasledovalcev Gorice, Nafte in Celja, medtem ko Domžalčani sicer še imajo teoretične možnosti za tretjo pozicijo, a so zdaj na osmem mestu že precej oddaljeni.

Novopečeni prvaki Koprčani in zdaj že nekdanji prvaki in bodoči podprvaki Mariborčani so v Novi Gorici igrali bolj ali manj prestižno tekmo, kljub temu pa je ponudila kar nekaj razburjenj. Med drugim so gledalci videli vratnico, dve koprski izključitvi, zadetka pa ne, tako da sta se moštvi razšli brez zmagovalca.

Ptujčani bodo točke za rešitev pred nazadovanjem v drugo ligo morali iskati v zadnjih treh krogih. Danes so na domačem igrišču imeli priložnost, da se vsaj izenačijo s predzadnjim Interblockom, toda bleda predstava skozi večino tekme pač ni mogla prinesti nič drugega kot nov zanesljiv poraz. Tako ima Drava, ki je tekmo po izključitvi Marka Roškarja v 84. minuti končala le z deseterico, za predzadnjimi Ljubljančani zdaj tri točke zaostanka, Gorica pa se je vsaj začasno prebila na tretje mesto.

Tekma med Interblockom in Nafto je bila izrednega pomena za obe ekipi. Interblock se namreč krčevito bori za obstanek v ligi, medtem ko Prekmurci še merijo na tretje mesto in nastop v evropski ligi. Po današnjih dobrih 90 minutah so lahko enako (ne)zadovoljni v obeh taborih, saj zmagovalca ni bilo. Kljub "le" točki pa predvsem v domačem taboru malce lažje dihajo, saj imajo pred zadnjo Dravo tri točke prednosti.

Lestvica:
1. Koper 70
2. Maribor 55
3. Olimpija 47 (-2)
4. Gorica 46
5. Nafta 46
6. Celje 46
7. Rudar 43
8. Domžale 41
9. Interblock 33
10. Drava 30

Sosedski derbi Celjanov in Velenjčanov se je končal brez zmagovalca. To pomeni, da tri kroge pred koncem obe ekipi še ostajata v igri za tretje mesto. Celje ima toliko točk kot tretja Gorica (46), Rudar pa tri manj.

Rezultati 33. kola:

Interblock : Nafta Lendava 1:1 (0:0)
Berić (82/11m), Mujaković (89)

Labod Drava : Hit Gorica 2:4 (0:2)
Ekpoki (59, 79); Cvijanović (13), Brečević (36), Osterc (47), Galešić (84)

CM Celje : Rudar Velenje 0:0 (0:0)

Luka Koper : Maribor 0:0 (0:0)

Domžale : Olimpija Ljubljana 1:2 (1:2)
Salkić (15); Škerjanc (7), Kašnik (26)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.