Šport > Nogomet
148 ogledov

Derbi kroga v španski La ligi vodilni Barceloni

Ousmane Dembele Profimedia
Nogometaši Barcelone so dobili veliki derbi 16. kroga španske La lige. V gosteh so premagali zasedbo Atletico Madrida. Jan Oblak branil vso tekmo.

Na lestvici je na prvem mestu Barcelona, ki ima 41 točk, njen najbližji zasledovalec Real pa si je v tem krogu privoščil spodrsljaj, že v soboto je z 1:2 klonil proti Villarrealu in zdaj zaostaja tri točke.

Nogometni dan v Španiji je danes zaznamoval derbi med Atleticom in Barcelono. V prvem polčasu je imela Barca - igrala je brez kaznovanega Roberta Lewandowskega - sprva terensko premoč, ki jo je kronala z vodilnim zadetkom v 22. minuti, ko je bil po natančni podaji Gavija Ousmane Dembele dovolj hiter in žogo ob bližnji vratnici potisnil v mrežo Oblaka. V nadaljevanju so imeli lepše priložnosti domači, a ne Antoine Griezmann ne Jose Maria Gimenez nista premagala Marca-Andreja ter Stegna.

V drugem delu je imel za goste najlepšo priložnost spet Dembele, a je žoga v 62. minuti oplazila vratnico. Zadetek Ferrana Torresa v 76. pa zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

V končnici sta zaradi medsebojnega obračunavanja rdeča kartona dobila Stefan Savić in Torres. Že v sodnikovem dodatku pa je bil blizu izenačenju Griezmann, a je z golove črte žogo izbil Ronald Araujo.

Že popoldne je tretji Real Sociedad igral z Almerio in zmagal z 2:0. Sociedad, ki je za zdaj trdno na mestih za ligo prvakov, je vse za zmago naredil v uvodnih sedmih minutah drugega polčasa, ko je najprej zadel David Silva, potem pa še Alexander Sörloth.

Betis je tesno premagal Rayo Vallecano (2:1), odločilni gol je ob koncu prvega dela dosegel Luiz Henrique, in se na ta način pomaknil na četrto mesto lestvice pred Atletico. Njegov mestni tekmec Sevilla pa je Getafe prav tako ugnala z 2:1 in se pomaknila z mest za drugo ligo, zdaj je na 17. mestu.

Že v soboto je Villarreal z 2:1 premagal madridski Real in mu zadal šele drugi poraz v sezoni. Za Villarreal je bila to prva domača zmaga proti madridski zasedbi po več kot sedmih letih. Junaka zmage za rumeno podmornico sta bila Yeremy Pino in Gerard Moreno z bele točke, za 1:1 je prav tako z enajstmetrovko poskrbel Karim Benzema.

La liga, izidi 16. kroga, nedelja: 
Almeria - Real Sociedad  0:2 (0:0)
Rayo Vallecano - Betis Sevilla 1:2 (1:2)
Sevilla - Getafe 2:1 (1:0)
Atletico Madrid - Barcelona 0:1 (0:1)
(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.