Šport > Nogomet
24 ogledov

Derbi Liverpoolu, tepež na Old Traffordu

Sadio Mane Liverpool Arsenal EPA
V elitni angleški ligi so v soboto odigrali sedem tekem 27. kola.

Na Anfieldu je Liverpool v derbiju kola premagal Arsenal (3:1) in vsaj začasno skočil na tretje mesto, medtem ko so Londončani sedaj peti.

V prvem polčasu je imel Liverpool več od igre. Že v deveti minuti je po hitro odigrani akciji na desni na drugi vratnici sam ostal Roberto Firmino in matiral Petra Čecha. Domači so vodstvo podvojili v 40. minuti, še eno hitro akcijo je z natančnim zaključkom kronal Sadio Mané.

Arsenal je na začetku drugega dela zaigral bolje in Olivier Giroud je zadel prečko, v 57. minuti pa je Danny Welbeck po podaji Alexisa Sáncheza prišel zabil za znižanje.

V zadnjih minutah sta imeli obe moštvi nekaj lepih priložnosti, domači so prek Divocka Origija stresli tudi okvir vrat, končni izid pa je po protinapadu v sodnikovem dodatku postavil Georginio Wijnaldum.  

Kontroverzna tekma na Old Traffordu

Tyrone Mings Zlatan Ibrahimović Manchester United Bournemouth | Avtor: Profimedias Profimedias
Zelo vroče je bilo na obračunu Manchester Uniteda in Bournemoutha, na katerem so gostje prišli do pomembne točke v boju za obstanek (1:1). "Rdeči vragi" so ostali na šestem mestu.

Sredi prvega polčasa je domače v vodstvo popeljal Marcos Rojo, ta je pred vrati spretno preusmeril strel Antonia Valencie. "Češnje" so izenačile v 40. minuti, ko je po prekršku v kazenskem prostoru z bele točke zadel Joshua King.

V končnici prvega dela sta osebni dvoboj začela biti gostujoči branilec Tyrone Mings in domači napadalec Zlatan Ibrahimović. Po enem od dvobojev je Šved tekmeca udaril s komolcem, Mingsov soigralec Andrew Surman pa je Ibrahimovića potisnil na tla in za to dobil rdeči karton.

Kljub številnčni prednosti United v zelo fizični tekmi ni prišel do zmage. Najbližje vodstvu je bil v 72. minuti, ko je sodnik ob igri z roko gostov pokazal na enajstmetrovko, toda Artur Boruc je ustavil strel Ibrahimovića. Ob koncu je imel dve lepi priložnosti še Paul Pogba, mreža pa se ni zatresla.

Prvaki se vzpenjajo

Crystal Palace je prišel do pomembne zmage v boju za obstanek, v gosteh je ugnal West Brom (0:2). Aktualni prvak Leicester City je slavil drugič zapored, doma je premagal Hull City (3:1). 

Do zlata vrednih točk je v končnici prišel tudi Swansea City proti Burnleyu (3:2). Southampton je bil v lepi tekmi v gosteh boljši od Watforda (3:4), Stoke City pa je Middlesbrough pahnil v še večje težave (2:0).

Premier League, 27. kolo:

Liverpool - Arsenal 3:1 (2:0)
Firmino 9., Mané 40., Wijnaldum 91.; Welbeck 57.

Manchester United - Bournemouth 1:1 (1:1)
Rojo 23.; King 40./11m
RK: Surman (Bournemouth) 45.

Leicester City - Hull City 3:1 (1:1)
Fuchs 27., Mahrez 60., Huddlestone 90./ag; Clucas 14.

Stoke City - Middlesbrough 2:0 (2:0)
Arnautović 29., 42.

Swansea City - Burnley 3:2 (1:1)
Llorente 12., 92., Olsson 69.; Gray 20./11m, 61.

Watford - Southampton 3:4 (1:2)
Deeeney 4., Okaka 79., Niang 94.; Tadić 28.; Redmond 45., 86., Gabbiadini 83.

West Brom - Crystal Palace 0:2 (0:0)
Zaha 55., Townsend 84.

Nedelja:
Tottenham - Everton
Sunderland - Manchester City

Ponedeljek:
West Ham United - Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.