Šport > Nogomet
2 ogledov

Derbi na San Siru brez zadetkov

milano_afp Žurnal24 main
V superderbiju 14. kola italijanske Serie A sta se Milan in Juventus razšla s prijateljskim remijem brez zadetkov. Sampdoria ni imela težav z Reggino (3:0).
 

Italija, Serie A, 14. kolo

Sampdoria : Reggina 3:0
Milan : Juventus 0:0
Sampdoria : Reggina 3:0
Milan : Juventus 0:0
Roma : Udinese 2:1
Atalanta : Napoli 5:1
Cagliari : Livorno 0:0
Catania : Palermo 3:1
Fiorentina : Inter 0:2
Parma : Empoli 1:0
Siena : Lazio 1:1
Torino : Genoa 1:1

V prvem delu srečanja so gledalci na San Siru spremljali pravo nogometno uspavanko. Taktična igra Juventusa , ki je bila v obrambi osredotočena na Kakaja , je Milanu onemogočala hitre prehode v napadalno polovico. Še najbližje zadetku je bila tako stara dama v 10. minuti, ko je najboljši strelec lige David Trezeguet zadel okvir vrat. Pri Rosonerih je bil z razdalje v 35. minuti neuspešen Andrea Pirlo .

V nadaljevanju so se igralci nekoliko sprostili in se pogosteje odločali za napadalne akcije. V 47. minuti je tako Hasan Salihamidžić preigral Serginha in streljal z levico, a je Dida s skrajnimi močmi njegov strel odbil. Na nasprotni strani se je le tri minute kasneje Kaka znašel v lepi priložnosti, a je ob težkem strelu s sedmih metrov zadel Gianluigija Buffona . Alberto Gilardino je »odpadek« pospravil v mrežo, a zadetek zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan. Obdobje zanimive nogometne predstave se je nadaljevalo, ko je Vicenzo Iaquinta v 56. minuti s 35 metrov streljal na vrata, a je bil Dida znova dobro postavljen. Štiri minute kasneje je Pirlo poizkušal s prostega strela, a je njegov strel Buffon z odbojem ubranil. Carlo Ancelotti je v 64. minuti potegnil še zadnjega aduta iz rokava, ko je na zelenico poslal Filippa Inzaghija. Slednji je v konici napada zamenjal Gilardina, ki ga je pred tem dobro uigrana obramba Juventusa pogosto lovila v prepovedanem položaju. Pri Torinčanih je v igro vstopil Alessandro del Piero , a do konca srečanja ni prišlo do spremembe izida. Še najbližje temu je bil v 89. minuti rezervist Paolo Maldini , ki je po podaji Kakaja streljal močno, a nenatančno.


Reggina je izgubila proti Sampdorii. © AFP

 
Milan tako tudi v sedmem poizkusu v letošnji sezoni Serie A ni uspel slaviti zmago na San Siru in ostaja edina ekipa v ligi, ki še ni zmagala pred domačimi gledalci. Dodajmo, da so rdeče-črni na domači zelenici letos osvojili le pet točk in zabili le tri zadetke. Preostalih osem srečanj bo v nedeljo. Na lestvici ob tekmi manj vodi Inter z 28 točkami, Juventus je na drugem mestu s 26 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.