Šport > Nogomet
27 ogledov

Derbi Olimpije in Maribora 7. 8.

Ibraimi Mertelj Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi Dejan Mijović
Naslednji večni derbi med ljubljansko Olimpijo in Mariborom še ne bo na novem stadionu v Stožicah, saj je žreb parov nove sezone Prve lige določil, da se bosta moštvi pomerili že sedmega avgusta.

Sezona 2010/2011 se bo v prvi slovenski nogometni ligi začela 17. julija. V prvem kolu se bodo med seboj pomerili Gorica in Nafta, Olimpija in velenjski Rudar, Maribor in Triglav Gorenjska, CM Celje in Domžale ter Koper in Primorje, je določil torkov žreb Nogometne zveze Slovenije in Združenja prvoligašev na Brdu pri Kranju. Prvi večni derbi med ljubljansko Olimpijo in Mariborom bo že sedmega avgusta, kar pomeni, da bo ta tekma še vedno na stadionu ŽŠD Ljubljana v Spodnji Šiški, saj se bodo zeleno-beli na novozgrajeni stožiški objekt preselili šele po 11. avgustu.

Prvi del tekmovanja se bo končal 18. decembra, spomladanski pa se bo začel 5. marca. Oba datuma sta odvisna od vremenskih razmer. Jubilejno 20. prvenstvo se bo sklenilo s 36. krogom, 29. maja 2011. Sicer pa so ob žrebu parov 1. in 2. slovenske lige na Brdu izžrebali tudi pare 1. kroga Hervis pokala Slovenije, ki bo na sporedu 25. avgusta.

Pari 1. kroga 1. SNL (17. julij):

Gorica – Nafta
Olimpija – Rudar
Maribor – Triglav
Celje – Domžale
Koper – Primorje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.