Šport > Nogomet
17 ogledov

Derbi po 25 minutah kepanja odpovedan!

Tekma Maribor - Olimpija Pokal Slovenije Džafić Ljubljana Ibraimi Salkić
1/13
Saša Despot
Prvi večni derbi leta 2013 se je končal klavrno, saj je po 25 minutah igre in močnega sneženja na Stožicah glavni sodnik Matej Jug tekmo odpovedal. Nogometaši Olimpije Ljubljane in Maribora naj bi derbi v Stožicah od prve minute odigrali v sredo, ko bi moral biti v Ljudskem vrtu sicer na sporedu povratni obračun.

Na začetku zimske pravljice v Stožicah so imeli nogometaši Olimpije Ljubljane in Maribora z zasneženo zelenico, ki ni dovoljevala resnega nogometa, veliko težav. Doma je ostalo tudi veliko gledalcev, saj se jih je na glavni tribuni zbralo le okrog 500, medtem ko sta bili obe navijaški skupini za golom od začetka povsem brez glasu.

Prvo "priložnost" so si priigrali gostje, ko je Robert Berić v deveti minuti lepo ustavil visoko žogo v kazenskem prostoru Olimpije, Aleš Mertelj pa je njegovo odloženo podajo poslal daleč mimo gola Elvisa Džafića. Sodnik Matej Jug je tekmo v enajsti minuti prvič prekinil, da so maloštevilčni delavci očistili črte.

Po krajši prekinitvi se je tekma nadaljevala, po očitno protestnih 15 minutah molka pa sta se prebudili tudi obe navijaški skupini. Mariborčani so imeli v nogometu/kepanju sicer pobudo, a do nevarnejših strelov ni uspelo priti nobeni od obeh ekip. Sodnik Jug je v 25. minuti drugič prekinil tekmo in igralce poslal z igrišča.

Po hitrem posvetovanju z odgovornimi je bilo jasno, da je tekmi odklenkalo. Ob žvižgih gledalcev, metanju bakel in pokanju petard so nogometaši obeh ekip odšli v slačilnice.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma:

Ob 20.00:
Olimpija Ljubljana : Maribor 0:0*
* - tekma je bila po 25 minutah zaradi močnega sneženja odpovedana in prestavljena na 27. februar

Postavi

Olimpija: Džafić; Delamea Mlinar, Zarifović, Mitrović, Salkić; Trifković, Lovrečič, Omladič; Šporar, Valenčič, Nikezić. Na klopi: Šeliga; Baskera, Vicente, Ivelja, Gerić, Kapun, Lidjan.

Maribor: Handanović; Mejač, Rajčević, Potokar, Milec; Filipović, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi; Smrekar, Berić. Na klopi: Pridigar; Trajkovski, Viler, Arghus, Mevlja, Mezga, Tavares.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin).

Povratna tekma naj bi bila v Mariboru na sporedu 13. marca.

Že odigrano:

Luka Koper : TRIGLAV 0:2 (0:0) /1:0/
Gorica : ALUMINIJ 0:2 (0:0) /2:1/
Dravinja Kostroj : CELJE 0:1 (0:0) /0:2/

AB - ekipa, ki je napredovala v polfinale
/X:Y/ - rezultat prve tekme