Šport > Nogomet
54 ogledov

"Derbi se igra na zmago"

nk olimpija Saša Despot
Nogometaši Maribora in Olimpije bodo v ponedeljek ob 20.15 v Ljudskem vrtu v okviru 4. kola Prve lige Telekom Slovenije odigrali prvi večni derbi sezone. Tako v ljubljanskem kot mariborskem taboru se veselijo tekme in tako kot vselej oboji pričakujejo ugoden razplet.

Trener Ljubljančanov Rodolfo Vanoli bo v Mariboru lahko računal na povratnika po poškodbi Roka Kronavetra, ki sicer še ni pripravljen za celo tekmo, a je že večkrat pokazal, da je vsakršen njegov vložek lahko še kako pomemben za ekipo. Če Italijana Kronavetrova vrnitev veseli, pa ga malce skrbi Blessing Eleke, ki ima nekaj zdravstvenih težav, a v klubu se trudijo, da bo nared do obračuna z večnim tekmecem.

Zagotovo bo v ljubljanskem napadu začel Etien Velikonja, nekdanji član Maribora, ki je jasno povedal, kaj je ponedeljkov cilj. "Pričakovanja pri Olimpiji so vedno visoka. Pričakujemo zmago. Pripravljamo se kot za vsako tekmo, verjamem pa, da imamo dovolj kakovosti, da v ponedeljek dobimo tri točke," je dejal Velikonja.

Podobno meni tudi Kronaveter. "Dobro smo začeli prvenstvo, imamo devet točk, tako da moramo na vsaki tekmi iti na zmago. To bo prvi derbi sezone in pričakujemo težak obračun. Kot pa je povedal Etien, imamo dovolj kakovosti za zmago," je povedal izkušeni Mariborčan v zeleno-belem dresu.

Vanoli se je na današnji novinarski konferenci še enkrat spomnil tragedije, ki je Mariborčane prizadela v torek, ko sta umrla mlada nogometaša. Izrekel je sožalje svojcem umrlih in tudi Nogometnemu klubu Maribor.

O sami tekmi pa je dodal: "Derbi je derbi. Igra se s srcem. Mi smo osredotočeni. Vemo, da bo težka tekma. Derbi se igra na zmago. Te se ob dobri ekipi, ki jo imamo, tudi nadejamo."

Evropski uspeh dal krila

Za Mariborčani je po tragični prometni nesreči vendarle uspešna evropska epizoda, saj so se prek Aberdeena uvrstili v zadnji krog kvalifikacij Lige Evropa. Na krilih tega bodo skušali začeti tudi ponedeljkov obračun.

 

"Za nas je dobro, da je derbi šele v ponedeljek. Šli bomo na polno proti Olimpiji, želimo pokazati dober nogomet, imeli bomo podporo in tekme se zelo veselim," pravi trener Maribora Darko Milanič.

Sezono v domačem prvenstvu je nekoliko bolje začela branilka naslova Olimpija, ki ima po treh krogih tri zmage in je edina s stoodstotnim izkupičkom v ligi. Dve točki za njo je Maribor z dvema zmagama in remijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.