Šport > Nogomet
7 ogledov

Derbi vseh derbijev Man. Unitedu

Steven Gerrard Darren Fletcher
1/35
Žurnal24 main
Veliki angleški derbi med Manchetrom Unitedom in Liverpoolom je po pravem trilerju na Old Traffordu na koncu pripadel rdečim vragom (3:2). Chelsea nadaljuje z rekordnim pohodom. Padel Blackpool (4:0).

V Londonu še naprej igrajo svojo ligo. Chelsea je že do polčasa Blackpoolu nasul štiri gole in do konca le nadziral potek srečanja. 21 golov na petih tekmah je rekord Premier League, odkar se je tekmovanje začelo v sezoni 1992/93, in največ, odkar je Wolverhampton zabil ravno toliko zadetkov leta 1955. Florent Malouda je zadel dvakrat, Salomon Kalou in Didier Drogba pa sta dodala svoj pečat za novo rutino na Stamford Bridgu.

Yaya Touré je zabil svoj prvi gol za Manchester City, ki je z izdatno pomočjo lastnih Wiganovih napak slavil v svoji soseščini (2:0). Carlos Tévez je prestregel slabo podajo Mohameda Diameja za vodilni gol v prvem polčasu, v nadaljevanju pa pripravil še zadetek Touréju.

Derbi vseh derbijev Man. Unitedu
To je bila tekma, ki je imela vse. Manchester United se je po dveh zadetkih Dimitra Berbatova navidez "sprehajal" do zmage nad večnimi rivali, a se je Liverpool po uspešno izvedeni enajstmetrovki Stevena Gerrarda vrnil v igro. In to kako - njihov "superkapetan" je že čez nekaj minut skozi gromozansko luknjo v živem zidu izenačil na 2:2 in šokiral Old Trafford. Kljub temu je gledališče sanj do konca še enkrat, zmagovito, eksplodiralo, saj je Berbatov zaokrožil svoj hat-trick in presodil večnim rivalom.

Prejeli smo tri zadetke po predložkih in zato smo razočarani.
Roy Hodgson

Če je domači trener Sir Alex Ferguson pred začetkom tekme izjavil, da je neobičajno veliko število zadetkov, ki jih v letošnji sezoni v zadnjih minutah prejemajo njegovi fantje, zgolj "vprašanje koncentracije", se je spet pokazalo, da je problem verjetno malce globlji. United je z goloma Berbatova vodil že z 2:0, Bolgar je med drugim fantastično zabil s škarjicami in potrdil življenjsko formo, a so vragi nato spet katastrofalno padli. A tokrat - preživeli.

"Mislim, da je bila naša predstava v drugem polčasu res dobra in da smo si zaslužili povratek v igro," je v prvi izjavi po tekmi dejal trener Redsov Roy Hodgson. "Toda prejeli smo tri zadetke po predložkih in zato smo razočarani. Mogoče, če bi na koncu imeli kaj več zbranosti, bi nam uspelo tekmo pripeljati do konca."

Arsenal kapituliral v zadnji sekundi
Topničarji
so v soboto sicer povedli dokaj zgodaj, v 13. minuti je zadel Cesc Fabregas. Španec je imel pri tem zadetku zvrhano mero sreče, saj je žogo želel izbiti Anton Ferdinand, žoga se je pri tem odbila od Fabregasovega podplata, s kakšnih 35 metrov v visokem loku poletela proti vratom in končala v mreži. Srečanje bi lahko pripeljali v mirnejše vode v 74. minuti, ko je imel Tomas Rosicky na voljo 11-metrovko, a jo je zastreljal. Da so si domačini zagotovili točko, pa je poskrbel Darren Bent v peti minuti sodniškega podaljška. Še to: Arsenal je od 55. minute igral brez Alexa Songa, ki je bil izključen zaradi dveh rumenih kartonov. "Sodnik je srečanje podaljšal za več kot štiri minute, kot je bilo pokazano. Vem, da je mogoče tudi podaljšati podaljšek, vendar se v dodatku ni zgodilo nič, zaradi česar bi bilo to potrebno,“ je bil besen Arsene Wenger: "Izjemno smo se borili, čeprav le z desetimi, bili smo boljši. V prvem delu pa smo imeli nekaj težav po sredini zmagi. No, v drugih 45 minutah smo našli drugo prestavo.“

Newcastle po povratku med angleško elito nadaljuje s solidnimi predstavami. Soigralci Harisa Vučkića so v petem kolu prišli do druge zmage. Srake so slavili z zadetkom posojenega igralca Marseilla Hatema Ben Arfe v 45. minuti. Londonski Tottenham je na domačem igrišču gostil Wolverhampton in bil vse do 77. minuti v zaostanku z 0:1, nato pa so Rafael van der Vaart, Roman Pavljučenko in Alan Hutton stvari postavili na svoje mesto.

Peto kolo so odprli nogometaši Stoke Cityja in West Hama. Za slednje ni igral Izraelec Tal Ben Haim, prav tako na tekmi ni bilo njegovega rojaka trenerja Avrama Granta. Oba sta srečanjeizpustila zaradi judovskega praznika Yom Kippur. Kljub odsotnost Ben Haima in Granta pa je West Ham uspel priti do prve točke v letošnji sezoni, za katero ima največ zaslug Scott Parker, ki je v 32. minuti celo zadel za vodstvo svojega moštva, a je v 48. minuti Kenwyne Jones izenačil in s tem tudi postavil končni izid.

Lestvica:
1. Chelsea 15 točk

2. Arsenal 11
3. Man. United 11
4. Man. City 8
5. Tottenham 8
6. Newcastle 7
...
18. Wigan 4
19. Everton 2
20. West Ham 1

Premier League, 5. kolo:

Sunderland : Arsenal 1:1 (0:1)
Bent (90+5); Fabregas (13)
RK: Song (Arsenal, 55, 2R)

Stoke City : West Ham United 1:1 (0:1)
Jones (48); Parker (32)

Aston Villa : Bolton 1:1 (1:1)
Young (13); Davies (35)

Blackburn : Fulham 1:1 (1:0)
Samba (30); Dempsey (56)

Everton : Newcastle 0:1 (0:1)
Ben Arfa (45)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.


Tottenham : Wolverhampton 3:1 0:1)
Van der Vaart (77/11-m), Pavljučenko (87), Hutton (90); Fletcher (45)

West Bromwich Albion : Birmingham 3:1 (0:1)
Dann (51/ag), Odemwingie (59), Olsson (69); Jerome (15)

Manchester United : Liverpool 3:2 (1:0)
Berbatov (42, 59, 84); Gerrard (64/11-m, 70)

Wigan : Manchester City 0:2 (0:1)
Tévez (43), Touré (71)

Chelsea : Blackpool 4:0 (4:0)
Kalou (2), Malouda (12, 41), Drogba (30)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.