Šport > Nogomet
25 ogledov

Deset igralcev Eritreje ne želi v domovino

Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče zelenica Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Po torkovi tekmi kvalifikacij za Svetovno prvenstvo v Rusiji 2018 se deset nogometašev Eritreje ne želi vrniti v domovini. V Botswani so zaprosili na politični azil.

Reprezentanti iz vzhodnoafriške Eritreje so zaprosili za politični azil v Botswani. Po kvalifikacijski tekmi za SP v Rusiji v torek se igralci Eritreje niso želeli vkrcati na letalo v Eritrejo.

"Deset igralcev se v sredo ni želelo vkrcati na letalo, namesto tega so zaprosili za politični azil. Trenutno jih uradniki zaslišujejo," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal odvetnik Dick Bayford, ki je zastopnik eritrejskega Gibanja za demokracijo in človekove pravice.

Eritreja je zelo zaprta država, ki jo že 25 let vodi diktator Isayas Afewerki. Prebivalci nimajo osnovnih človekovih pravic kot je svoboda govora in mišljenja, svobodnih medijev ni. Iz država je v zadnjih letih zbežalo 360.000 ljudi, celotno prebivalstva ocenjujejo na pet milijonov.

Eritrejski nogometaši so že nekajkrat zavračali pot v domovino. Tako je nekaj nogometašev ostalo v Keniji (2009), Tanzaniji (2011) in Ugandi (2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.