Šport > Nogomet
5 ogledov

Desetoligaš Manchester uspel!

Sicer še navijajo za Manchester United, hodijo pa le na tekme United of Manchest Žurnal24 main
Lahko se zgodi, da bi si v pokalu FA nasproti stala Manchester in Manchester, a ne mislimo na United in City, temveč na Man United in United of Manchester - klub sovražnikov družine Glazer.

Vemo, da na otoku ne marajo Američanov v svojih športnih ponosih. In tako je leta 2005, ko je Manchester United prevzela ameriška družina Glazer, nekaj najzvestejših navijačev Manchester Uniteda ustanovili nov klub – United of Manchester. In ne gre jim slabo. Po vsega petih sezonah so se z 10. prebili na sedmoligaško angleško tekmovanje, ta petek pa so odigrali svojo prvo tekmo, ki je bila v živo predvajana tudi na malih zaslonih. To je bila tekma prvega kola pokala FA s tretjeligašem Rochdalom. Polprofesionalni klub s stadiona za 4.000 navijačev je tako le dve tekmi oddaljen od trejega kola tega pokala, kjer bi se že lahko pomerili z enim od moštev Premier League. In čez prvo oviro jim je uspelo priti. Rochdale so premagali s 3:2, potem ko je sodnik priznal kontroverzno doseženi tretji zadetek. Napadalec Uniteda je nasprotnikovem vratarju iz rok izbil žogo in jo poslal v gol.

"Še vedno smo navijači Manchester Uniteda, nismo pa podporniki kapitalističnega sistema Glazerjevih," pove ustanoviteljev novega kluba Vinny Thompson. "Pred leti so karte na tribuni Stratford End na Old Traffordu stale funt, danes so po 50 funtov. Najzvestejši in ne preveč premožni smo bili izrinjeni."

"Za nas je to velik, velik dosežek," pove branilec Karl Munroe. "Najlepša stvar v pokalu FA je, da lahko majhne ekipe igrajo z velikimi in pogosto so tudi že pripravile kakšno presenečenje. Mislim, da smo za to zdaj na vrsti mi." Gre za polprofesionalni klub, tako je denimo Munroe poklicni voznik. Nogometaši kluba United of Manchester z igranjem vsi skupaj na teden zaslužijo toliko kot Wayne Rooney v času, ki ga porabi za ščetkanje svojih zob, če se izrazimo v prispodobi. Imajo pa zato toliko več strasti do nogometa.

Njihov naslednji projekt bo izgradnja novega stadiona. Da bi dobili sodoben stadion za 5.000 navijačev, potrebujejo nekaj več kot štiri milijone evrov – dober milijon si obetajo od navijačev. Želja je, da bi ga zgradili v Newton Heathu, kjer je bil pred 130 leti ustanovljen originalni Manchester United. "Ta projekt nam je še pomembnejši, saj se zavedamo, da pokala FA ne moremo osvojiti," poudari član upravnega odbora, Martin Morris.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.