Šport > Nogomet
19 ogledov

Di Canio: "Balotelli bi si zaslužil klofuto"

paolo di canio EPA
Nekdanji italijanski nogometaš Paolo Di Canio se je verbalno znesel nad Mariom Balotellijem. Mladega rojaka je označil za sebičneža in egoista ter dodal, da bi si Balotelli s strani Cesareja Prandellija zaslužil kakšno klofuto.

Mario Balotelli je na obračunu z Nemčijo zabil dva gola in ključno pripomogel k napredovanju italijanske reprezentance v finale Eura 2012. A Paolo Di Canio je vse skupaj videl nekoliko drugače, saj je izjavil, da je Balotelli samo čakal na sodniški pisk, da bo lahko prejemal čestitke za svoje zasluge.

Čeprav je bil Balotelli s tremi zadetki med najboljšimi strelci letošnjega prvenstva stare celine, pa Di Canio meni, da bi mu bolje kot pohvala dela kakšna zaušnica. "Balotelli je sebičen egoist, ki si zasluži, da ga nekdo oklofuta zaradi njegovega obnašanja. Nikoli ne igra za ekipo, vedno samo za sebe. Prepričan je, da se vse vrti okoli njega. Od Prandellija bi si zaslužil zaušnico, ne pa pohvale," je svojo jezo izrazil Italijan, ki ga je na Euru navdušil nek drug igralec v italijanski reprezentanci. "Antonio Cassano je bil vodja ekipe, Italijo je povedel do finala evropskega prvenstva. Zadetek v polno s strani Prandellija," je zaključil Di Canio.

Di Canio rad salutiral v fašističnem slogu

Paolo Di Canio je zatrjeval, da s salutiranjem ni želel posnemati fašističnega v | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Paolo Di Canio pa je bil v času svoje kariere poznan kot zelo kontroverzni nogometaš. Že zelo zgodaj se je namreč proglasil za fašista in navijačem Lazia, kjer je igral od leta 1985 do 1999 in od 2004 do 2006, večkrat neprimerno salutiral. Nekoč si je celo prislužil tekmo prepovedi in kazen v višini sedem tisoč evrov, na katero je kasneje pripomnil: "Vedno bom tako salutiral, ker mi daje občutek, da pripadam mojim ljudem. Moje dejanje izraža pripadanje skupini, ki goji prave vrednote – v nasprotju s strandardizacijo, ki nam jo vsiljuje družba." Poleg tega je izrazil tudi svoje nadušenje nad Mussolinijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.