Šport > Nogomet
11 ogledov

Di Canio: "Sir Alex me je pijan vabil v United"

Ferguson Manchester United West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga EPA
Kontroverzni nekdanji nogometaš in zdaj podobno eksplozivni trener Paolo Di Canio je v domovini razkril, da ga je pijani Sir Alex Ferguson nekoč želel imeti v vrstah Manchester Uniteda. Lazia zaenkrat ne bi treniral.

Epizoda Paola Di Cania pri Sunderlandu ni trajala dolgo, kljub odhodu iz Premier League pa nekdanji kapetan West Ham Uniteda skrbi za zanimiva razkritja v domovini, kjer se je spomnil na božični klic Sira Alexa Fergusona, ki ga je okajen vabil na Old Trafford.

"Bil je božič in dobil sem klic na svojem telefonu, bil je Ferguson," je Di Canio pripovedoval za italijanski Fox Sport. "Iz njegovega glasu si lahko razbral, da je pil, vprašal me je, če bi si želel pridružiti Manchester Unitedu. Na začetku sem mislil, da je to šala enega od prijateljev in trikrat sem mu povedal, kam naj gre, nato pa sem le spoznal, da je on. Nato sem rekel ne. Bil sem kapetan West Hama in nisem mogel sprejeti."

Nogometaši trenirali z mobiteli

Di Canio je na začetku sezone izgubil službo v Sunderlandu, svoje kratke epizode na severovzhodu Anglije pa se ne spominja v najboljši luči. Znova je okrcal nekdanje varovance, med njimi škotskega reprezentanta Stevena Fletcherja.

"Bili so igralci, ki so trenirali z mobiteli, drugi pa so se vozili naokoli, čeprav so imeli krče. Ko povem, kaj se je zgodilo v Angliji, mi nihče ne verjame. Bil sem tarča kritik s strani ljudi, kot je denimo Steven Fletcher, ki je takoj po poškodbi zapustil ekipo in odletel v Dubaj," se je spominjal Di Canio, ki so ga igralci obtožili tudi čudnih prijemov, denimo pljuvanja vode v zrak na lasten obraz, s čimer je ponazarjal njihovo "izdajo".

"Z Lotitom nikoli v življenju"

Legendarni status Di Cania pa je poleg West Hama ostal nedotaknjen tudi v Rimu, kjer ga obožujejo navijači njegovega nekdanjega kluba Lazia, s katerimi je vedno rad delil svoje skrajno desničarsko prepričanje. Trener sinje modrih in bodoči švicarski selektor Vladimir Petković bi lahko že januarja zapustil olimpijski stadion, a je Di Canio zatrdil, da ga stolček ne zanima.

"Morda bi bilo prav, da že zdaj zamenjajo trenerja, Edy Reja pa že pozna slačilnico in atmosfero. Izkušenejši igralci ne dajejo svojega doprinosa v smislu odločnosti in želje. Zdi se mi, kot da je slačilnica razdeljena, ampak s Claudiom Lotitom kot predsednikom ne bi nikoli v življenju treniral Lazia," je še zaključil 45-letni Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.