Šport > Nogomet
13 ogledov

Di Maria v Real, Silva v Man City

David Silva, španski reprezentant, bo poleti okrepil Manchester City. (Foto: Reu Žurnal24 main
José Mourinho je dobil prvo okrepitev pri Realu: iz Benfice prihaja Angel di Maria. Dan kasneje se je okrepil Manchester City: iz Valencie je k njim za štiri leta prestopil David Silva.
Španski vezist David Silva se bo po SP pridružil Manchester Cityju. Podpisal bo štiriletno pogodbo. Na uradni spletni strani kluba iz Manchestra so potrdili, da so se z Valencio dogovorili o odškodnini.

Že nekaj časa je znano, da za Thierryja Henryja ni več mesta v Barceloni. V prejšnji sezoni je na 21 tekmah dosegel zgolj štiri zadetke, njegove možnosti za preboj v prvo enajsterico katalonskega velikana pa so se še zmanjšale s prihodom najboljšega španskega napadalca Davida Ville. Barcelona je hkrati tik pred podpisom pogodbe z napadalcem Valencie Juanom Manuelom Matejem, zato je tudi 32-letni francoski zvezdnik pristal na to, da si poišče novega delodajalca. Njegovo odločitev, da zapusti klub, je potrdil tudi direktor kluba Joan Oliver, ki je dal vedeti tudi to, da bo Nou Camp zapustil Yaya Toure. Toure, ki je s Slonokoščeno obalo prav tako kot Henry s Francijo izpadel v prvem krogu SP 2010, bo kariero nadaljeval v angleškem prvoligašu Manchester Cityju. Kluba sta se že dogovorila, zdaj sta na vrsti igralec in njegov zastopnik.

Real se krepi
Se pa zato krepi glavni tekmec Barcelone Real Madrid, ki je v svoje vrste zvabil Angela Di Mario. Kraljevi klub je Benfici za reprezentanta Argentine odštel 25 milijonov evrov, na spletni strani pa so zapisali, da bo dres Reala nosil naslednjih šest let. Podpis pogodbe naj bi se uradno zgodil takoj po koncu svetovnega prvenstva v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.