Šport > Nogomet
29 ogledov

Di Matteo napoveduje evolucijo Chelseaja

roberto di matteo EPA
Roberto Di Matteo, čigar mesto na trenerskem stolčku Chelseaja je bilo dolgo pod vprašajem, je napovedal, da ima z modrimi iz Londona velike načrte. Italijan napoveduje evolucijo, ki pa se ne bo zgodila iz danes na jutri.

Roberto Di Matteo pred začetkom prihodnje sezone miri velika pričakovanja, ki so seveda posledica izredno uspešne lanske sezone, v kateri so Chelseajevi nogometaši osvojili Ligo prvakov in si tako skozi šivankino uho zagotovili nastope v tem tekmovanju tudi v prihodnji sezoni.

Priljubljeni Italijan, ki so ga kot trenerja Londončanov potrdili prejšnji mesec, je ekipo popeljal tudi do zmage v angleškem pokalu, odkar je vajeti prevzel od Andreja Villas-Boasa. Ekipo sta pred novimi prihajajočimi izzivi okrepila Eden Hazard in Marko Marin, ki bi se jima lahko pridružil še Hulk. Londončane sta ob koncu sezone zapustila Didier Drogba in Salomon Kalou, a Di Matteo opozarja, da radikalnih sprememb na Stamford Bridgu ne gre pričakovati. Na nedavne spremembe Italijan gleda kot na evolucijo in ne revolucijo.

Di Matteo Cobham Chelsea Bayern Liga prvakov novinarska trening | Avtor: EPA EPA
''Mislim, da se ne bo zgodilo čez noč. Ne pričakujem velikih sprememb. Želim si, da bi bili dobra ekipa, ki lahko tekmuje za cilje, ki jih ta klub ima. V našem pristopu ne bo velikih sprememb, prišli bodo novi igralci in skušali bomo iz njih potegniti najboljše. Ne vidim razloga za spremembe. Sem, kakršen sem – to sem jaz. Moj način dela se ne bo spremenil. Z igralci komuniciram na svoj način in še naprej bom delal tako. Moja naloga je, da jim vlijem samozavest in vprežem njihov talent, da služi ekipi. Veliko moramo nadoknaditi v Premier ligi, saj smo lani za vodilnimi zaostali 25 točk,'' je povedal Di Matteo, ki se zaveda, da je apetit navijačev po lanski sezoni še narasel. ''To je klub, ki je vedno imel visoka pričakovanja. Za naše igralce to ni nič novega,'' je zaključil 42-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.