Šport > Nogomet
14 ogledov

Di Matteo ostaja v igri za trenerja Chelseaja

Di Matteo Platini pokal finale Liga prvakov Bayern München Chelsea Allianz Arena Reuters
Izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay ni zavrnil možnosti, da bi Roberto Di Matteo po osvojeni dvojni kroni na klopi modrih lahko dobil trajno pogodbo na Stamford Bridgeu. Novega (starega) trenerja naj bi pri Chelseaju imenovali do začetka julija. Klub po Didierju Drogbaju zapuščata tudi Salomon Kalou in José Bosingwa.

Roberto Di Matteo je po odstavitvi Andréja Villasa-Boasa kot njegov pomočnik marca prevzel vodenje Chelseaja in ga poleg sedmega pokala FA popeljal tudi do premierne in težko pričakovane zmage v Ligi prvakov. Kljub temu prihodnost Di Mattea ostaja zavita v meglo, izvršni direktor kluba Ron Gourlay pa je potrdil, da pred sestankom odbora z lastnikom Romanom Abramovičem uspehi govorijo v prid švicarskega Italijana.

"Novega trenerja bi lahko imenovali kadarkoli v naslednjih nekaj tednih in zagotovo do takrat, ko gremo na priprave," je dejal Gourlay. "Igralci se morajo zglasiti do 4. ali 5. julija, v idealnem svetu pa bi si do takrat želeli imeti trenerja. Pogovori z Di Matteom bodo gotovo malce drugačni. Dejstvo, da ima v svojem življenjepisu Ligo prvakov, mu bo izjemno pomagalo. Vem, da se je v medijih špekuliralo o pogovorih z 'XYZ'. To ni res."

Ruski oligarh Abramovič, glavni sponzor kluba, je od prihoda na Stamford Bridge leta 2003 zamenjal že devet trenerjev, a Gourlay meni, da so ravno te menjave prinesle toliko uspeha modremu delu zahodnega Londona. Zadnjega, Villas-Boasa, naj bi odnesli kar igralci, ki so pri Abramoviču lobirali za njegovo menjavo.

"Če upoštevate, koliko trenerjev je bilo odstavljenih in koliko ne, če pogledate uspehe, ki smo jih imeli na igrišču, ne morete reči, da jih ni bilo," je nadaljeval Gourlay. "Če vam je naš model všeč ali ne, smo uspeli. Poslušamo igralce, ampak na koncu nas ne prisilijo v hitro odločitev. Moramo se pravilno odločiti. Seveda govorimo z igralci, jih vedno poslušamo, ampak ne bomo prišli v situacijo, ko bodo novega trenerja izbrali igralci."

Brez novih pogodb za Kalouja in Bosingwo

Chelsea po zadnjih informacijah iz Londona ne namerava podaljšati pogodb z napadalcem Salomonom Kaloujem in branilcem Joséjem Bosingwo. 26-letni nogometaš iz Slonokoščene obale in 29-letni Portugalec sta oba začela sobotni finale proti Bayernu Münchnu, pogodbi s Chelseajem pa se jima iztečeta po koncu sezone. Slovo od kluba je že prej napovedal tudi napadalec Didier Drogba, junak münchenskega finala.

Drogbajev rojak Kalou se je Chelseaju leta 2006 pridružil iz nizozemskega Feyenoorda in v šestih letih odigral več kot 250 tekem za modre, medtem ko je Bosingwa, pri katerem klub ne bo izkoristil možnosti podaljšanja pogodbe še za eno leto, v štiriletnem obdobju odigral 127 tekem. Bosingwa se je Chelseaju leta 2008 iz Porta pridružil kot eden najdražjih branilcev v zgodovini nogometa (20,6 milijona evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.