Šport > Nogomet
17 ogledov

Di Matteo podpisal za dve leti

Di Matteo Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Allianz Arena EPA
Chelsea je na svoji spletni strani objavil, da bo italijanski strateg Roberto di Matteo na klopi londonskega kluba sedel še nadaljnji dve leti.

Roberto di Matteo se je danes vrnil z dopusta in podpisal dveletno pogodbo z modrimi iz Londona. Čeprav se je veliko špekuliralo o njegovem odhodu, pa švicarski Italijan ostaja na Stamford Bridgeu.

"Robertova kvaliteta je prišla do izraza v pretekli sezoni, ko je preporodil ekipo. Tako upravni odbor kot lastnik sta zelo zadovoljna, da bo nadaljeval svoje delo. Čeprav je postavil zelo visoke standarde, smo prepričani, da bo še naprej uspešen pri svojem delu pri Chelseaju. Za letos smo že pripeljali pomembne okrepitve in Roberto je sodeloval pri vseh teh nakupih, zdaj pa bo še bolj vpet v kadrovanje našega kluba," je povedal član upravnega odbora Ron Gourlay.

"Vsekakor sem presrečen, da sem bil imenovan za prvega moža stroke pri Chelseaju. V pretekli sezoni smo dosegli zgodovinski uspeh za ta velik klub in komaj čakam, da začnemo na lanskih predstavah graditi naprej. Že zdaj razmišljam o pripravah na novo sezono," pa je za klubsko spletno stran povedal di Matteo.

Italijan je moštvo od Andrea Villas-Boasa prevzel sredi pomladi in jo popeljal do zmage v pokalu FA in Ligi prvakov. Kot prvi trener je najprej služboval v sezoni 2008/09 pri klubu MK Dons, bil pa je tudi trener našega Roberta Korena, s katerim sicer nista bila v najboljših odnosih, pri West Bromwich Albionu. Odkar je prevzel vodenje Chelseaja, je ta izgubil le tri tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.