Šport > Nogomet
8 ogledov

Di Matteov črni scenarij: mladci na klopi

Di Matteo Cobham Chelsea Bayern Liga prvakov novinarska trening
1/14
EPA
Chelseajev začasni trener Roberto Di Matteo pred sobotnim finalom Lige prvakov proti Bayernu upa, da se mu na verjetno zadnji tekmi na klopi modrih ne bo primeril črni scenarij. Zaradi mnogih poškodb in kazni bi se namreč lahko zgodilo, da bodo na klopi Chelseaja poleg njega sedeli mladi nogometaši rezervnega moštva.

"Floja (Florenta Maloudaja, op. a.) bomo še ocenili, v vsakem primeru pa je v nevarnosti za sobotno tekmo," je na nabito polni novinarski konferenci v Chelseajevem trening centru na jugu Londona razlagal Roberto Di Matteo. Začasnega trenerja na modri klopi pred sobotnim finalom Lige prvakov proti Bayernu Münchnu mučijo poškodbe, kazni in še kaj.

"Na klop in s seboj v München bomo vzeli nekaj igralcev rezervne ekipe, moramo še videti, kaj bomo pravzaprav storili. Na treningih sem za vsak primer preizkušal različne opcije in različne rešitve," je še povedal Di Matteo. Italijanski trener bi moral neznane obraze na klop za tekmo uvrstiti, če si branilca David Luiz in Gary Cahill ne bosta opomogla.

"To bi bil najbolj črn scenarij," je še pristavil Di Matteo, čigar prihodnost pri Chelseaju bi bila kljub zmagi na Allianz Areni vse prej kot zagotovljena, saj je več kot očitno, da pri modrih tudi za naslednjo sezono razmišljajo o novem markantnem strategu na svoji klopi. Di Matteo bo v Münchnu zagotovo brez suspendiranih kapetana Johna Terryja, Branislava Ivanovića, Raula Meirelesa in Ramiresa.

Nekoč se je vrnil k dekletu ... Ni se izšlo.

Malouda se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti Blackburn Rovers, podobni poškodbi pa mučita tudi Luiza in Cahilla. Oba branilca sta po okrog mesecu počitka v torek že trenirala. Di Matteo je še dejal, da si želi po finalu razmišljati le o počitnicah, ni pa želel špekulirati o morebitni vrnitvi k West Bromwich Albionu, ki je po odhodu na mesto selektorja Anglije po zadnji tekmi sezone ostal brez Roya Hodgsona.

"Nekoč sem se vrnil k bivšemu dekletu in se ni izšlo. Nisem prepričan, da bi bila to prava poteza," je medijske špekulacije zavrnil Di Matteo. "Mislim, da poraz proti Dortmundu (v finalu nemškega pokala z 2:5, op. a.) ne bo imel nobenega vpliva na ekipo Bayerna. So izjemno profesionalni in hitro se bodo pobrali, saj vedo, da jih v soboto čaka velika tekma. Ne verjamem, da imamo zaradi tega kaj prednosti."

Nekdanji vezist Chelseaja je zavrnil tudi prepričanje, da bo igranje na domači Allianz Areni pomenilo kakšno prednost za Bavarce. Navijači obeh moštev so imeli kljub temu, da bo tekma na sporedu v Münchnu, na voljo enako število vstopnic. "Morda bodo imeli manjšo prednost, ker poznajo okolje in igrišče, ampak ker igrajo doma, bo to verjetno večji pritisk zanje, tako da menim, da v bistvu sploh nimajo nobene prednosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.