Šport > Nogomet
17 ogledov

Di Natale poskrbel za zmago Videmčanov

Antonio Di Natale Reuters
Udinese na domačem igrišču do minimalne zmage proti AC Milanu, nedelja prinaša dva derbija vodilne četverice prvenstva.

Ekipa AC Milana je na gostovanju v Vidmu proti letos neprepričljivemu Udineseju napadala novo zmago. Namesto novih treh točk, bi jih še nekoliko približale mestom, ki prinašajo igranje v evropskih tekmovanjih, pa so doživeli zgolj novo razočaranje.

Zizmeleni kapetan Videmčanov Antonio Di Natale je poskrbel za zmago Udineseja z 1:0 in v svoji poslovilni sezoni pri 36 letih zabil že svoj 185. ligaški gol, s katerim je na desetem mestu večne lestvice presegel legendarnega Argentinca Gabriela Batistuto.

Črno-beli so s tem nekoliko ponagajali Milančanom v lovljenju petega mesta, ki še vodi v evropska tekmovanja in dolili olja na ogenj skrbem trenerja Clarenca Seedorfa. Tega sedaj čaka veliko dela, da ugotovi kaj je šlo narobe pred torkovo povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, ki jo bodo rossoneri igrali v Madridu proti tamkajšnjemu Atléticu, ki ima po prvi tekmi minimalno prednost. 

Birsa začel tekmo, Mario s klopi

Seedorfu nalogo otežuje tudi vedno nepredviljivi Mario Balotelli. Mediji so se tokrat ob italijanskega reprezentanta obregnili, ker naj ta ne bi jemal svoje sanacije poškodovanega ramena resno. Nekdanji član Mancehster Cityja in milanskega Interja je namreč na spletu objavil fotografijo na kateri igra namizni tenis, kar pa je zmotila vse razen Seedorfa. Slednji je Balotelliju tudi ponudil pol ure igre na današnji tekmi, kjer pa pretirano ni navdušil. 

Od prve minute je tokrat po dolgem času priložnost dobil slovenski reprezentant Valter Birsa, ki je s soigralci pozitivno zael tekmo. Zelo lepo priložnost je imel Giampaolo Pazzini v trinajsti minuti, ko je domači vratar Simone Scuffet po predložku Mattie De Sciglia skočil v prazno. Napadalec Milana priložnosti ni izkoristil, saj je z glavo meril mimo praznih vrat. Na drugi strani je deset minut kasneje zapretil izkušeni Di Natale, ki pa je z razdalje meril nekoliko mimo vrat Christiana Abbiatija

Pazzini zapravljiv, Di Natale izkušeno 

V prvem polčasu, v katerem zaenkrat gledalci niso videli zadetka, je bil sicer najbolj zapravljiv prav Milanov Pazzini, dobro pa je svoje delo opravljal tudi vratar Scuffet, ki je lepo ustavil strel Robinha iz razdalje. Primorec Birsa je bil sicer precej pri žogi, a nevarnejšega napada ni uspel pripraviti. Tudi to je bil eden od razlogov, da ga je trener Seedorf že po dobrih desetih minutah drugega dela igre zamenjal z Michaelom Essienom.

Drugi polčas so sicer bolje začeli domačini, ki so nekajkrrat nevarno pletli mrežo okrog vrat gostov, a kljub temu ni nihče od njihovih igralcev nevarneje sprožil v okvir vrat Christiana Abbiatija. Nagrada za domači pritisk je vendarle prišla v 67. minuti po lepi ekipni akciji. Roberto Pereyra je v kazenskem prostoru podal do Fernandesa, ta je nesebično žogo podal an drugo stran, kjer je bil osamljen kapetan Di Natale, ki ni imel težav poriniti žogo v nebranjeno mrežo Milana. 

Antonio Di Natale | Avtor: Reuters Reuters

Vodilna četverica na delu jutri

Vodilni klubi italijanske prve lige bodo na delu v nedeljo. Že za kosilo se bosta v derbiju pomerila vodilni Juventus in četrtouvrščena Fiorentina našega Josipa Iličića. Zvečer pa se bosta nato udarila še Napoli in Roma. Neapeljčani bi z zmago ogrozili druo mesto sinovov volkulje, ki pa bi potrebovali zmago, da bi še naprej lahko upali na končno zmagoslavje v prvenstvu. 

Italijansko prvenstvo, 27. kolo, izidi:

Udinese : AC Milan 1:0 (0:0)
Di Natale (67)

Catania : Cagliari 1:1 (0:0)
Bergessio (62); Vecino (53)
RK: Avelar (73/Cagliari)

Nedelja ob 12.30:
Juventus - Fiorentina

Ob 15.00:
Bologna - Sassuolo
Chievo - Genova
Inter - Torino
Lazio - Atalanta
Parma - Hellas Verona
Sampdoria - Livorno

Ob 20.45:
Napoli - AS Roma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.