Šport > Nogomet
45 ogledov

Diego Costa prvič na seznamu "furije"

Diego Costa Raul Garcia Juanfran Torres Atletico Madrid Austria Liga prvakov EPA
Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque je za naslednji prijateljski tekmi pričakovano vpoklical tudi Brazilca Diega Costo.

Bo ali ne bo? To je bilo vprašanje pred objavo reprezentančnega seznama Španije, toda v bistvu je bilo vse odločeno že prej. Po tem, ko je selektor Vicente del Bosque skupaj s kraljevo nogometno zvezo dobil bitko z Brazilijo, napadalec Diego Costa pa je s pismom Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) storil tudi potreben pravni korak, je nekdanji trener madridskega Reala člana Atlética uvrstil na seznam igralcev za prijateljski tekmi z Ekvatorialno Gvinejo in Južnoafriško republiko.

Brazilec, ki je pred časom dobil tudi špansko državljanstvo, je za izbrano vrsto gostiteljev prihajajočega svetovnega prvenstva igral le na prijateljskih tekmah, očitno pa bo v dresu "furije" debitiral že na tekmi v prestolnici Ekvatorialne Gvineje Malaboju.

Del Bosque: "Spoznali smo Costo, občutki izjemni"

"Vsak igralec je drugačen in med njimi so takšni, ki se dopolnjujejo. Diego Costa ugaja vsem zahtevam. Igra zelo dobro in preživlja dobre trenutke. Zdelo se nam je primeno, da ga vključimo, ker je še ena opcija več. Ni nam ostalo drugega, kot da ga vpokličemo v to reprezentanco," je na novinarski konferenci povedal Del Bosque. 

"Povprašali smo o njegovi situaciji in videli smo, da ga lahko vpokličemo po nekem logičnem procesu. Vse se je začelo septembra. Spoznali smo ga osebno in občutki so bili res izjemni. Od tu do svetovnega prvenstva je še veliko časa. Marca bomo spet igrali z Italijo in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Ima enake pogoje kot ostali."

Odpadla Torres in Soldado, Xaviju počitek, Xabiju povratek

Na seznamu 23 nogometašev ni Fernanda Torresa (Chelsea) in Roberta Soldada (Tottenham Hotspur), zraven pa je spet Costin klubski soigralec David Villa, Álvaro Negredo (Manchester City) in Pedro Rodríguez (Barcelona). Počitek sta dobila Gerard Pique in Xavi Hernández (oba Barcelona), velika "novost" na seznamu pa je tudi Xabi Alonso (Real Madrid), ki bo po povratku v vrstah Reala zdaj prve minute po poškodbi dobil tudi v reprezentanci.

Costa bo tudi ob morebitnem debiju seveda (vsaj teoretično) še vedno lahko igral za Brazilijo ali katero drugo reprezentanco, saj Španija do začetka svetovnega prvenstva, kjer bo branila naslov iz leta 2010, ne bo igrala uradnih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.