Šport > Nogomet
22 ogledov

Dinamo Kopru podtaknil petardo

Davor Bubanja
1/5
Žurnal24 main
Koper je v 2. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov izgubil na gostovanju pri zagrebškem Dinamu (1:5). "Dobro smo odprli tekmo, potem pa so sledile velike napake," pravi Okčić. Preverite še ostale izide.

"Dobro smo odprli tekmo, potem pa so sledile velike napake. V nadaljevanju smo odigrali slabo in temu primerno izgubili. Padli smo pod psihološkim pritiskom, zdaj bomo prednost dali domačemu prvenstvu," je strt po visokem porazu dejal trener Kopra Nedžad Okčić.

Zajec hvalil Koper
"Koper nas je na začetku presenetil in imel pri vodstvu še nekaj priložnosti. Njihova igra ima rep in glavo in ni lahko, ko taka ekipa pride do vodstva. Sem pa verjel v svoje varovance, pokazali so karakter. Na koncu smo zasluženo zmagali," je bil radodaren kar se hvale Kopra tiče trener Dinama Velimir Zajec.

Dober začetek ...
Maksimir torej ostaja grobišče slovenskih klubov. Po Mariboru in dvakrat Domžalah ga tudi Koper ni preživel. Slovenski prvaki so sicer začeli dobro in v 10. minuti povedli, ko je po lepi dvojni podaji z Mitjo Brulcem zadel Davor Bubanja. Dinamo je rezultat obrnil v svojo korist v sedmih minutah. Najprej je v 31. minuti obrambo Kopra premešal in sam zaključil Mario Mandžukić, v 38. pa je zadel še Miroslav Slepička.

… obupen konec
V drugem polčasu se je spretni Mandžukić še drugič vpisal med strelce, Brazilca Sammir in Etto pa sta poskrbela za pravo katastrofo kanarčkov. Povratna tekma v Novi Gorici bo tako zgolj formalnost.

Drugo kolo kvalifikacij za Ligo prvakov:

Dinamo Zagreb : Luka Koper 5:1 (2:1)
Mandžukić (30, 63), Slepička (38), Sammir (77), Etto (80); Bubanja (10)

Ostale tekme (torek):


Inter Baku : Lech Poznan  0:1 (0:0)
Liepajas Metalurgs : Sparta Praga 0:3 (0:1)
Levadia Tallinn : Debrecen 1:1 (0:0)
Birkirkara : Žilina 1:0 (1:0)
Salzburg : Torshavn 5:0 (2:0)
Litex Loveč : Rudar Pljevlja 1:0 (1:0)
Omonia Nikozija : Renova  3:0 (2:0)
AIK Solna : Jeunesse Esch 1:0 (0:0)
Hapoel Tel Aviv : Željezničar Sarajevo 5:0 (5:0)
Bohemians Dublin : The New Saints 1:0 (0:0)

Ostale tekme (sreda):

Aktobe : Olimpia Rustavi 2:0 (1:0)
Ekranas Panevežys : Helsinki 1:0 (1:0)
BATE Borisov : Hafnarfjördur 5:1 (1:0)
Šerif Tiraspol : Dinamo Tirana 3:1 (1:0)
Linfield : Rosenborg Trondheim 0:0 (0:0)
Partizan Beograd - Pjunik Erevan 3:1 (2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.