Šport > Nogomet
45 ogledov

Dinamo razvozlal Kekovo skrivnost?

Rujevica HNK Rijeka Profimedias
Pred velikim derbijem hrvaškega prvenstva so se v zagrebškem Dinamu obregnili ob zelenico na stadionu Rujevica.

V 27. krogu 1. HNL se bosta na Rujevici pomerila domača Rijeka in njen najbližji zasledovalec Dinamo Zagreb. Varovanci Matjaža Keka v letošnji sezoni še vedno ne poznajo poraza, saj imajo poleg 21 zmag na računu še pet remijev in štiri točke prednosti pred aktualnim hrvaškim prvakom.

Zagrebčani bi se z zmago na gostovanju približali na točko zaostanka, v primeru poraza pa bi razlika narasla na sedem točk, kar bi bil velik korak proti prvemu naslovu v zgodovini reškega kluba.

matjaž kek | Avtor: Profimedias Profimedias
Dinamo je pred bržkone najpomembnejšim gostovanjem sezone opozoril na to, da je zelenica na Rujevici pisana na kožo domačim nogometašem oziroma igri, ki jo goji nekdanji slovenski selektor.

Gre za mešanico naravne in umetne trave, ki je zelo hitra, po pisanju hrvaških medijev pa takšne površine ne uporablja nobena druga ekipa v domačem prvenstvu. Rečani igrajo na isti podlagi kot Real Madrid, piše 24sata.hr.

''Mislim, da je Rujevica velika prednost Rijeke. Nihče na Hrvaškem ne igra na takšni podlagi. To je nekakšna mešanica umetne in naravne trave, zelo hiter teren, ki pa vsem nam, ki ne treniramo na njem, predstavlja problem. Ne iščem izgovorov, takšne reči niso in ne smejo biti opravičilo,'' je za 24sata povedal zvezdnik Dinama Hillel Soudani.

Zelenica na Rujevici velja za najhitrejšo in najboljšo na Hrvaškem. Sestavlja jo 70-80 odstotkov prave in 20-30 odstotkov umetne trave. Imenuje se Mixto, enako površino pa uporablja tudi vodilna ekipa španskega prvenstva.

''Teren je fenomenalen. Malo je drugačen in bolj kompakten. To sem videl v La Spezii (lastnik Spezie Calcio je Gabriele Volpi, ki ima v lasti tudi Rijeko, op. a.). Teren, na katerem treniramo, je najboljši na Hrvaškem,'' je povedal Kek, a Dinamovci so drugačnega mnenja. ''Potrebujemo več časa, da se privadimo na podlago, ki je precej spolzka,'' je dodal Soudani.

''Teren je vedno enak, trava je vedno enaka, zaliva se na enak način. Mislim, da bo ugoden za igro, takšen evropski teren. Verjamem, da se je Dinamo po tolikih evropskih tekmah privadil na takšno podlago,'' je žogico vrnil Kek.

Do konca prvenstva je še deset krogov. ''V igri je še 30 točk in neumno bi bilo delati zaključke. Tekma bo imela velik psihološki pomen. O derbiju se veliko govori, a čakajo nas še drugi nasprotniki iz lige. Gre za eno tekmo, ne za zadnje dejanje prvenstva,'' je evforijo pred derbijem pomiril slovenski strateg.

Komentarjev 2
  • vladek 07:53 08.april 2017.

    Kek lahko zmaga edino če bo igral grobo kot ponavadi in provokativno,ker drugače ne znajo.

  • blueone 01:54 08.april 2017.

    Eden izmed lepših stadionov s pogledom na morje.