Šport > Nogomet
22 ogledov

Dinamo sedmič zapored hrvaški prvak

dinamo kelava vida Reuters
Prvaka so poleg Škotske v soboto dobili tudi na Hrvaškem, kjer je s škandali zaznamovano prvenstvo v 25. kolu sedmič zapored osvojil Dinamo Zagreb. Modri so pet kol pred koncem premagali Šibenik (3:0) in se veselili naslova v Dalmaciji.

Dinamo Zagreb je za sedmi zaporedni naslov prvaka Hrvaške zanesljivo premagal Šibenik z dvema goloma Sammirja in enim Milana Badelja, tekmo v Dalmaciji pa so s prižiganjem bakel večkrat prekinili njihovi navijači Bad Blue Boys. Šibenik je od 45. minute igral tudi z igralcem manj na igrišču, saj je rdeči karton dobil Hrvoje Spahija.

Tudi v nadaljevanju so navijači povzročali veliko preglavic navijačem, saj je moral glavni sodnik kar dvakrat prekiniti tekmo, ki jo je na koncu podaljšl za kar enajst minut. Dinamo ima zdaj 15 točk prednosti pred Hajdukom, ker imajo Splitčani tudi slabše razmerje v medsebojnih tekmah pa Dinama tudi teoretično ne morejo več prehiteti.

Za Dinamo je to 14. hrvaški naslov, štiri pa ima tudi iz nekdanje jugoslovanske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.