Šport > Nogomet
11 ogledov

Dinamu ni uspelo, Ajax spet pred vrati raja

Werder Žurnal24 main
Nogometaši so v sredo sklenili odločilni krog kvalifikacij za uvrstitev v nogometno Ligo prvakov. Werder je še v drugo ugnal zagrebški Dinamo, ki je bil poprej usoden za Domžale. Šahtjor je v razburljivi končnici izločil Salzburg, Ajax je doživel hladen tuš v Pragi.

Zagrebški nogometaši so na povratni tekmi lovili zaostanek z 1 : 2. Že v 13. minuti so zaostajali za dva gola, ko je z enajstmetrovke zadel Diego. Ognjen Vukojević je z 20 metrov hitro izenačil, a je Werder prek Boubacarja Sanoga v 38. minuti znova povedel in utišal 40.000 vročih navijačev na tribunah Maksimirja. Uspešno izveden strel z 11 metrov Luke Modrića po prekršku Christiana Schulza nad Boškom Balabanom takoj zatem je Dinamu ohranil nekaj upov, ki pa so izpuhteli po novem golu Diega v 70. minuti – spet z enajstmetrovke – za 2 : 3. Hrvaški prvaki so v Ligi prvakov zadnjič igrali v sezoni 1999/2000.

Ajax spet pred vrati raja
Slavija Praga je še drugič ugnala Ajax (2 : 1). Oba zadetka za češke predstavnike, ki bodo prvič igrali med elito, je prispeval Stanislav Vlček. Ajax se je predčasno poslovil že drugič zaporedoma. Lani ga je izločil Köbenhavn.

Drama v režiji Šahtjorja
Salzburg je v Donecku odlično začel, saj ga je Švicar Remo Meyer po zmagi na prvi tekmi z 1 : 0 že v peti minuti povedel v skupno vodstvo z 2 : 0. Cristiano Lucarelli je kmalu izenačil, gostitelji pa so v 86. minuti le zabili potrebni tretji gol za zmago s 3 : 1. Junak je bil Brazilec Brandao.


Gary Caldwell in Stephen McManus sta se takole veselila uvrstitve Celtica v LP. © AFP

 
Tudi Celtic med elito
Izjemno tesno je bilo tudi v Glasgowu, kjer si je Celtic šele po streljanju 11-metrovk zagotovil napredovanje v dvoboju z moskovskim Spartakom, v rednem delu pa sta se obe tekmi končali z 1 : 1. Junak kazenskih strelov je bil vratar Škotov Artur Boruc , ki je ubranil dva poskusa gostov. Napredovala je tudi večina drugih favoritov. Londonski Arsenal je s 3 : 0 doma ugnal drugo moštvo iz češke prestolnice Sparto. Španska Valencia je na gostovanju z 2 : 1 potrdila zmago s prve tekme (3 : 0) proti Elfsborg Borasu. Ukrajinci bodo poleg Šahtjorja imeli v LP tudi Dinamo Kijev. Med elito bodo igrali še Steaua iz Bukarešte, turška Bešiktaš in Fenerbahče, Benfica iz Lizbone, Rosenborg Trondheim, Arsenal, Glasgow Rangers, Benfica, Liverpool in Lazio.

AEK - Sevilla v ponedeljek
Srečanje med Aekom in Sevillo je bilo zaradi tragične smrti Antonia Puerte preloženo na ponedeljek. Španci pa imajo s prve tekme prednost 2 : 0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.