Šport > Nogomet
10 ogledov

Dinho: "Še vedno 100% za Barço!"

Ronaldinho je še vedno stoodstotno za Barcelono. (Foto: Reuters) Reuters
Eden izmed velikih junakov tekem med Real Madridom in Barcelono je bil včasih tudi Brazilec Ronaldinho. "Gaucho" iz Brazilije pred nocojšnjim Clásicom napoveduje: "Barça lahko dobi vse štiri tekme!"
Na takšnih tekmah ni favorita. Ampak sem stoodstotno za Barço in mislim, da lahko s svojim hitrim in privlačnim nogometom zmagajo na vseh štirih tekmah.
Ronaldinho

Barcelona je na El Clásicu leta 2005 povedla že s 3:0. Na Santiagu Bernabéu je znameniti nasmešek Brazilca Ronaldinha sijal tako, kot le redkokdaj poprej, potem ko je še drugič v enem večeru nanizal branilce Real Madrida in zabil še svoj drugi gol večera. Večina privržencev belega baleta se mu je poklonila z aplavzom, ne toliko zaradi priznavanja Brazilčeve briljantnosti, kot zaradi lastne tolažbe, v smislu: "Barcelona je bila nocoj preprosto nepremagljiva!"

To je bil le eden izmed osmih večnih derbijev, na katerih je zaigral "Gaucho", ki si zdaj kruh služi v domovini pri Flamengu. V pogovoru za El Mundo Deportivo se je spet spomnil enega najsijajnejših trenutkov v karieri: "Spomnim se tistega aplavza," se je z značilnim nasmeškom muzal Ronaldinho. "To je bil unikaten občutek in nekaj, o čemer bom lahko govoril svojim vnukom. In mojemu sinu, seveda (smeh)," je dejal "Ronnie". Priznal je, da si prvega letošnjega obračuna obeh tekmecev na Camp Nouu (5:0) ni ogledal, saj si zaradi živcev vedno raje ogleda zgolj povzetke:

Se še spomnite preroške hobotnice Paula? Španci imajo zdaj svojo! Najbrž! Ime mu je Iker. V akvarij so mu potopili epruveto z napisom Real in epruveto z napisom Barcelona. V obeh sta bili sardini. A ni izbral nobene. Torej remi?

"Nisem si ogledal novembrskih 5:0. Za nobeno ceno ne morem gledati vseh 90 minut, preveč sem nervozen, nikoli pa ne izpustim povzetkov vseh tekem," je nadaljeval Ronaldinho. "Na takšnih tekmah ni favorita. Ampak sem stoodstotno za Barço in mislim, da lahko s svojim hitrim in privlačnim nogometom zmagajo na vseh štirih tekmah."

Katalonci so še vedno v igri za vse tri naslove, ki so jim v tej sezoni na voljo. Ronaldiho pravi: "Najbolje, kar se lahko zgodi za nogomet, je, da Barça spet osvoji 'trojčka' in šest pokalov (smeh). Tako bodo vsi videli, da lahko z lepim nogometom, z nogometom 'bonito', osvajaš naslove," je še zaključil Brazilec. 

Gol Ronaldinha za 0:3 in aplavz Bernabéua:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.