Šport > Nogomet
17 ogledov

Direktorja suspendirali zaradi stav

(Liverpool - Stoke City) Reuters
Disciplinska komisija Angleške nogometne zveze (FA) je za 21 mesecev suspendirala Roberta Heysa, izvršnega direktorja četrtoligaškega kluba Accrington Stanley.

Robert Heys tako kar 21 mesecev ne sme delovati v nogometu, za nameček pa mora zaradi kršenja pravil o stavah plačati tudi 1000 funtov denarne kazni, poročajo angleški mediji.

Heys, ki deluje pri Stanleyju že več kot deset let, je že napovedal, da se bo na izrečeno kazen pritožil.

Podlago za suspenz je dal angleški zvezi kar sam, potem ko je na svoji spletni strani zapisal, da je v minulih letih stavil kar na 200 tekem, na katerih je nastopal njegov klub, od tega je 37-krat stavil na poraz svojega moštva. "Minuli teden sem se udeležil zaslišanja pred disciplinsko komisijo, na katerem sem v zadnjih desetih letih priznal 735 kršitev pravil angleške zveze glede stav in iger na srečo. Stave sem vplačeval prek spletnih računov, ki sem jih takrat imel, ki so zdaj vsi ukinjeni. A od stav nisem imel nobenih koristi, saj nisem nikoli vplival na potek tekem," je zatrdil Heys.

Minuli teden je angleška zveza zaradi kršitve pravil glede športnih stav kaznovala napadalca moštva Stoke City Camerona Jeroma s plačilom 58.400 evrov kazni. Junija si je kazen zaradi podobne kršitve nakopal tudi vezist Tottenhama Andros Townsend, ki je plačal 20.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.