Šport > Nogomet
117 ogledov

Do konca sezone trener Huub Stevens, nato bo Hoffenheim vodil 28-letnik

Huub Stevens, predstavitev trener !899 Hoffenheim EPA
Nogometni klub Hoffenheim je javnost presenetil z novico, da bo nemški klub v prihodnji sezoni vodil šele 28-letni trener Julian Nagelsmann, ki bo tako postal najmlajši trener v zgodovini nemške Bundeslige.

Hoffenheim je v letošnji sezoni osvojil le šest točk v nemški prvi ligi Bundesliga in se zato v lestvici nahaja na predzadnjem mestu.  Potem, ko je, zdaj že bivši, trener Markus Gisdol po novem porazu kluba - z 1:0 ga je v gosteh premagal HSV - dobil odpoved, bo ekipo do konca sezone vodil nizozemski trener Huub Stevens.

Vodstvo kluba pa je danes javnost presenetilo z imenovanjem naslednika nekdanjega grškega PAOKa in VFB Stuttgarta Stevensa. To bo namreč 28-letni Julian Nagelsmann, ki trenutno vodi ekipo Hoffennheima do 19 let, nima pa še potrebne trenerske A licence za vodenje v najmočnejši nemški ligi. Z njim so podpisali triletno pogodbo, ekipo pa bo prevzel julija prihodnje leto.

"Baby Mourinho"

"Veselim se izziva, ki je pred mano. Prepričan sem, da bomo uspeli," je ob svojem imenovanju dejal Nagelsmann, ki bo na ta način prvič treniral člansko ekipo. Vodstvo kluba je navdušil v lanski sezoni, ko je z mlado ekipo Hoffenheima osvojil naslov nemškega državnega prvaka. Pred tem je bil trener ekipe do 16 let, pri 25 letih pa je postal pomoönik trenerja Franka Kramerja in nato še Marka Kurza. 

Nagelsmann, ki so ga nemški mediji že poimenovali "Baby Mourinho" ni imel opazne igralske kariere. Igral je za München 1860 in Augsburg, leta 2008 si je poškodoval koleno in končal z aktivnim igranjem. Z 21 leti je začel s trenersko kariero.

Julian Nagelsmann, Marco Kurz, Günther Gorenzel-Simonitsch, trenerska ekipa Hoff | Avtor: EPA EPA

Najmlajši trener v zgodovini nemške prve lige

 "Leta niso pomembna, temveč znanje in avtoriteta. Igralci zelo hitro vedo, kdo je kakovostni strokovnjak in kdo prevarant," je še dejal Nagelsmann.

Čeprav je njegovo imenovanje v Nemčiji naletelo na začudenje, ima vodstvo kluba v 28-letnika veliko zaupanja. "Nagelsmann eden najbolj nadarjenih trenerjev v Nemčiji," je njegovo imenovanje komentiral Alexander Rosen, športni direktor Hoffenheima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.