Šport > Nogomet
19 ogledov

“Do polčasa ne bo 4:0!”

Mišo Brečko (v beli majici) se v petek ne bo bojeval s tako eminentnimi imeni, k Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Mišo Brečko pred kvalifikacijsko tekmo za evropsko nogometno prvenstvo leta 2012 proti Ferskim otokom opozarja, da v nogometu danes ni več lahkih nasprotnikov.

2 tekmi je Slovenija že odigrala s Ferci, v gosteh je v kvalifikacijah
za SP 2002 remizirala
(2:2) in doma slavila s 3:0.
“Ljudje pričakujejo, da bo že do polčasa 3:0 ali 4:0, a v nogometu to ni tako preprosto,” pred petkovim obračunom s Ferskimi otoki v Ljubljani pravi branilec
slovenske reprezentance Mišo Brečko. Slovenija bo v Stožicah absolutni favorit in bo lovila prvo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012.

“Borijo se do prvega”
Ferci so tipični predstavniki skandinavske nogometne šole. Veliko stavijo na tek, boj in agresiven pristop. “Bojujejo se z vsemi močmi, sploh dokler jim ne daš prvega gola,” ocenjuje Brečko, ki pa seveda ne beži od dejstva, da bo Slovence zadovoljila le zmaga. “Seveda smo favoriti,vendar moramo to pokazati na igrišču. Od sebe moramo dati sto odstotkov, sicer bo težko,” dodaja branilec nemškega prvoligaša Kölna.

V mislih le Ferci
Vratar Samir Handanović za zdaj zavrača misel na naslednjega nasprotnika Estonijo. “Zanimajo me le Ferci. Najprej jih je treba premagati in potem razmišljati o Estoniji. Kar smo zapravili septembra, bomo morali nekjesmemo razmišljati, osredotočamo se le na šest točk na naslednjih dveh tekmah,” zagotavlja Sarma.

Stadion bo razprodan
Z Nogometne zveze Slovenije so včeraj sporočili, da bo stadion v Stožicah v petek razprodan. Včeraj je bilo namreč na voljo le še nekaj manj kot 1.500 vstopnic, ki naj bi pošle v kratkem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.