Šport > Nogomet
28 ogledov

Dob po 2:0 v Kranju korak do prve lige

Olimpija Ljubljana Triglav Kranj Rujović Prva liga si slovenska liga prvenstvo S Anže Petkovšek
Roltek Dob si je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za Prvo ligo priigral veliko prednost proti Triglavu in se v Kranju močno približal premierni uvrstitvi med slovensko elito (2:0).

Nogometaši z Doba pri Domžalah so z odliko opravili prvi del naloge in so na lepi poti v elitno druščino. Drugouvrščena zasedba iz druge slovenske nogometne lige je v današnjem "prvem polčasu" prelisičila devetouvrščeno iz elitne lige in si pred sredino povratno tekmo na domačem igrišču, ki se bo začela ob 17. uri, priigrala lepo zalogo v zadetkih.

Izbranci gostujočega trenerja Jerneja Javornika so v prvem polčasu prikazali zelo všečno igro, svojo dopadljivo predstavo pa so kronali z dvema zadetkoma. Goste je po dobro izpeljanem nasprotnem napadu v vodstvo popeljal Goran Vuk, ki je v končnici akcije zanesljivo ukanil tudi domačega vratarja Žana Pelka.

V izdihljajih prvega polčasa je domača obramba naredila grobo napako, nesporazum med Pelkom in Klemnom Šturmom pa je v 41. minuti spretno izkoristil Armin Kukavica in povišal na 2:0.

Favorizirani Kranjčani so si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti, a so bili v končnicah premalo zbrani, Dejan Burgar pa je v 36. minuti zatresel okvir vrat. V drugi polovici tekme so gostitelji zaigrali na vse ali nič, nekoliko bolj obrambno naravnani gosti pa so neprestano pretili iz bliskovitih nasprotnih napadov.

Najbolj nevaren je bil Vuk, strelec prvega gola na današnji tekmi je bil nekajkrat prehiter za domače obrambne igralce, v 59. minuti pa je celo zadel vratnico. Izjemno disciplinirano predstavo so pokazali tudi njegovi soigralci v obrambi, ki so navkljub gorenjski premoči in nekaterim njihovim (pol)priložnostim svojo mrežo ohranili nedotaknjeno in poskrbeli za veselje pri svojih privržencih.

Kvalifikacije za Prvo ligo, prva tekma:

Triglav Kranj : Roltek Dob 0:2 (0:2)
Vuk (34), Kukavica (41)

Povratna tekma bo na sporedu v sredo ob 17. uri.

Komentarjev 1
  • Jaka Avbelj 20:20 02.junij 2012.

    Al pa da je Goran Vuk!drugač pa svaka čast fantje NK Dob!! :)