Šport > Nogomet
11 ogledov

Dobili 12. trenerja v 13 sezonah

Alan Pardew je novi trener srak iz Newcastla. Trenutno so 12. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Alan Pardew je postal novi trener Premierligaša Newcastle Uniteda - njihov 12. v zadnjih 13 sezonah. "Ne bi si mogel odpustiti, če ne bi sprejel tega izziva," je dejal Pardew.
Veliko prijateljev me je spraševalo, če sem nor, da se podajam v to zgodbo.
Alan Pardew

Potem ko je Newcastle United v ponedeljek odpustil trenerja Chrisa Hughtona (razlog niso bili slabi rezultati, temveč spor z lastnikom kluba), so po vsega treh dneh srake že našle zamenjavo. Trenersko mesto bo zasedel Alan Pardew, ki je podpisal pogodbo za obdobje naslednjih petih let in pol. "Počaščen sem, ker sem dobil to priložnost. Vem, kaj navijačem pomeni ta klub. Chris Hughton je v lanski sezoni opravil dobro delo, ga pripeljal v Premier League, dobro pa je delal tudi to sezono. Moj cilj je graditi na tem," je dejal 49-letni Pardew, sicer nekdanji trener Southamptona, Charltona, West Hama in številnih drugih klubov. "Zavedam se, da igralci in navijači spoštujejo trenerja Hughtona in da so razburjeni, da je odšel zaradi spora. Moja naloga bo, da čim prej pridem na isto valovno dolžino z igralci." Zanimivo, da je tudi Pardew prejšnji klub zapustil zaradi spora (avgusta Southampton).

Za Newcastle je to že 12 trener v zadnjih 13 sezonah. Pred Pardewom je zahtevna naloga, saj mora klubu povrniti stari sloves. Čeprav so ga v zadnjih letih vodili ugledni strokovnjaki (med njimi Bobby Robson, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Graeme Souness, Ruud Gullit …), pa pomembnejših lovorik ni in ni bilo – že vse od leta 1969. "Veliko prijateljev me je spraševalo, če sem nor, da se podajam v to zgodbo. A ne bi si mogel odpustiti, če ne bi sprejel tega izziva," je na predstavitvi dejal Pardew. "Ne pričakujem, da bom postal zmagovalec v priljubljenosti, pričakujem zmage na zelenici."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.