Šport > Nogomet
18 ogledov

Dobili še zadnje člane elite

Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Allianz Arena pokal trofeja EPA
Dinamo Kijev, Cluj, Celtic, Spartak Moskva in Lille je še zadnjih pet udeležencev letošnje Lige prvakov.

Potem ko so si v torek nastop v skupinskem delu nogometne Lige prvakov priigrali Bate Borisov, Malaga, Anderlecht, Braga in zagrebški Dinamo, ki je izločil Maribor, so si v sredo mesto v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju priigrali še Dinamo Kijev, Celtic Glasgow, Cluj, Spartak Moskva in Lille.

Škotski prvaki v zeleno-belih dresih Celtica so večino dela opravili že na prvi tekmi, ki so jo proti Helsingborgu v gosteh dobili z 2:0. Povsem identično se je končal obračun v Glasgowu z goloma Garyja Hooperja in Victorja Wanyame. Celtic si je tako Ligo prvakov priboril prvič po sezoni 2008/09.

Zelo zanimiv je bil obračun kijevskega Dinama in Borussie iz Mönchengladbacha. Potem ko so Ukrajinci slavili s 3:1 v Nemčiji, so danes v glavnem mestu Ukrajine zmagali Nemci. A v domačo mrežo so poslali eno žogo premalo. Tekma se je končala z 2:1 v korist Borussie. Za gostitelje je zabil Ideye Brown v 88. minuti, za Borussio pa Jevgen Hačeridi, ki je v 70. minuti zabil avtogol, in Juan Arango, nogometaš, znan po izjavi, da je boljši izvajalec prostih strelov kot Cristiano Ronaldo, z glavo v 78. minuti.

S skupnim izidom 3:1 je med elito napredoval tudi Cluj. Romuni so že v Švici zmagali z 2:1, pot v Ligo prvakov pa potrdili z zadetkom Grka Pantelisa Kapetanosa v 20. minuti povratne tekme. Prednost s prve tekme so ohranili tudi igralci moskovskega Spartaka. Pred domačimi gledalci so zmagali z 2:1, na povratni tekmi pa s turškim Fenerbahčejem igrali neodločeno 1:1. Ari je Moskovčane povedel v vodstvo v šesti minuti, Moussa Sow pa je za Turke, okrepljene z Dirkom Kuytom in Milošem Krasićem, izenačil v 69. minuti.

Najbolj napeto je bilo v Lillu, kjer je domača ekipa v 43. minuti prek Francoza Lucasa Digneja izničila zaostanek s tekme v Köbenhavnu proti istoimenskemu moštvu. Udeleženca Lige prvakov so tako odločili podaljški, v katerih je Francoze med elito poslal Brazilec Tulio De Melo.

Poleg omenjenih, ki so napredovali, bodo v petkovem žrebu skupin v Monaku še branilec naslova Chelsea, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Real Madrid, Arsenal, Porto, Milan, Valencia, Benfica, Šahtar Donjeck, Zenit St. Peterburg, Schalke 04, Manchester City, Olympiacos, Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain, Galatasaray, Borussia Dortmund, Montpellier in Nordsjaelland.

Liga prvakov, 4. kolo kvalifikacij, povratne tekme:

Dinamo Kijev : Borussia Mönchengladbach 1:2 (0:0) /3:1/
Ideye (88); Khacheridi (70/ag), Arango (78)

Celtic Glasgow : Helsingborg 2:0 (1:0) /2:0/
Hooper (30), Wanyama (88)

Cluj : Basel 1:0 (1:0) /2:1/
Kapetanos (20)
Frei (Basel) je v 43. minuti zapravil enajstemtrovko.

Fenerbahče : Spartak Moskva 1:1 (0:1) /1:2/
Sow (69); Ari (6)
RK: Zeeuw (81/Spartak Moskva)

Lille : Koebenhavn 2:0 (1:0, 1:0) /0:1/ - po podaljšku
Digne (43), Melo (105)

// - izidi prvih tekem

V skupinski del Lige prvakov so se prebile ekipe v odebeljenem tisku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.