Šport > Nogomet
0 ogledov

Dobili Sparto, a bilo bi lahko slabše

mertelj_zurich_reuters Žurnal24 main
Maribor se bo po porazu v Ligi prvakov v dodatnih kvalifikacijah za evropsko ligo meril s praško Sparto. Najbolj zanimiv dvoboj dodatnih kvalifikacij za LP bo med Arsenalom in Celticom.

Maribor po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov zdaj z optimizmom pričakuje dodatne kvalifikacije za evropsko ligo. Na žrebu v Nyonu na sedežu Uefe so za nasprotnika dobili praško Sparto. Žreb bi jim lahko dal tudi ekipe Zenit St. Peterburga, Aston Villo, Steauo Bukarešto ali danski Odense. Sparta, ki je v zadnjih 12 letih devetkrat igrala v Ligi prvakov, je v  tretjem predkolu za Ligo prvakov izgubila proti Panathinaikosu. Najbolj znano ime v praškem klubu je veteran Patrik Berger, ki je nekoč igral za Liverpool. "Dobili smo klub, ki ima bogato zgodovino. V Evropi Sparta Praga nekaj pomeni. V zadnjih letih so vsako leto prisotni v evropskem nogometu. Imajo veliko izkušenj igranja v Ligi prvakov in pokalu Uefa. Čaka nas tekmec z več izkušnjami. Prvo mnenje je, da bi nam od teh petih nasprotnikov žreb lahko namenil tudi manj ugodnega nasprotnika. V teh dveh tekmah nas čaka izredno težko delo. Imamo še nekaj časa do prve tekme. Zbrali bomo dovolj potrebnih podatkov o Sparti. V kvalifikacijah za Ligo prvakov so doma premagali Panathinaikos, a nato na gostovanju izgubili 0:3. Malo jim je zmanjkalo za Ligo prvakov. To moštvo je zelo dobro. Kot rečeno, čaka nas težko delo, a žreb bi bil lahko tudi slabši," je v prvi izjavi po žrebu za zurnal24.si dejal trener Maribora, Darko Milanič.

 
 

Čaka nas težko delo, a žreb bi bil lahko tudi slabši.

Darko Milanič

 

Medtem so na Uefi že izžrebali pare zadnjega predkola za vstop v Ligo prvakov. Mariborski krvnik, Zürich, je za nasprotnika dobil latvijski Ventspils. Tekme zadnjega kola kvalifikacij bodo 18. oziroma 19. avgusta ter 25. in 26. avgusta, deset zmagovalcev se bo pridružilo žrebu skupin Lige prvakov, ki bo na sporedu 27. avgusta v Monacu. Poraženci se bodo samodejno uvrstili v glavni del evropske lige. Eden zanimivejših parov bo vsekakor v skupini klubov, ki niso bili državni prvaki, med lanskim polfinalistom Arsenalom in škotskim velikanom Celticom.

Liga prvakov, pari četrtega predkola:
Šerif - Olympiakos
Salzburg - Maccabi Haifa
Ventspils - Zürich
Köbenhaven - Apoel Nikozija
Levski Sofija - Debrecen
Lyon - Anderlecht
Celtic - Arsenal
Timisoara - Stuttgart
Sporting - Fiorentina
Panathinaikos - Atletico Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.