Šport > Nogomet
12 ogledov

Dobro, da ima še prste (vmes)

Zlatko Dedič je v prvem polčasu zapravil najlepšo priložnost Slovenije. Žurnal24 main
Zlatko Dedić zaradi kartonov ne bo mogel nastopiti na tekmi proti San Marinu. Kljub temu je nadvse optimističen. Pred meseci se je zgodila nesreča, v kateri bi skoraj izgubil prst.
Zlatko Dedić je v zadnjem času, ko ima roko nad reprezentanco Matjaž Kek , vseskozi blizu reprezentance. Tudi v izboru za tekmo s San Marinom bi najverjetneje bil, če mu načrtov ne bi prekrižala kazen zaradi rumenih kartonov. "Res mi je zelo zelo žal, da ne morem sodelovati. Ampak kaj hočem, tako se je zgodilo, zato pa bom na vso moč stiskal pesti za soigralce. Mislim, da s San Marinom ne bi smeli imeti pretiranih težav," je z značilnim primorskim naglasom začel razlagati Dedić.
 

V Parmo že pri 17-ih

Zlatko Dedić, ki bo oktobra na polovici poti do abrahama, je kariero začel v domačem Kopru, nato pa leta 2001 prestopil k Parmi. Bil je član tudi Empolija, Cremoneseja, Frosinoneja in Piacenze. Skupno je v italijanskih Serie A in B zbral 85 nastopov in zabil 21 golov.

Koprčan, ki ga je odkril nihče drug kot pred dnevi odstavljeni trener Olimpije Branko Oblak (!), seveda ne razmišlja o nikakršnem drugačnem razpletu, kot da bodo tri točke ostale v Mariboru, čeprav se kdaj pa kdaj izkaže, da so tekme proti objektivno slabšim nasprotnikom najtežje, saj so avtsajderji že veliko pred prvim sodnikovim žvižgom premagani. In sicer v glavah nasprotnih ekip, kar pa seveda ni enako igrišču. "Kar zadeva kakovost in tudi v vseh drugih pogledih smo močnejša ekipa. Normalno, ne smemo popuščati v mislih in koncentraciji. Kljub vsemu smo veliko boljši in prepričan sem, da bomo to pokazali. Še posebej doma in s pomočjo domačega občinstva," Zlatko verjame v 12. igralca.

Zlatko Dedić v "službeni" obleki © Bochum

 
Kako napasti ekipo San Marina, nas je nato zanimalo. "Selektor bo zagotovo vedel pravi recept, kako se lotiti San Marina. Jaz po pravici povedano nasprotnika ne poznam," ni slepomišil Dedić, ki smo mu nato nastavili še majhno novinarsko zankico, v katero pa se premeteni Primorec ni ujel. Vprašali smo ga, koga bi zdaj, ko se lahko izogne odgovoru "Sebe", postavil v slovenski napad. "Haha, jaz sem igralec, zato se v to ne bi spuščal. Selektor bo odločil o tem."

Dovolj je bilo besed o reprezentanci, preklopili smo na klubsko dogajanje. Zlatko je pred letošnjo sezono izvedel dokaj odmeven prestop v bundesligaški Bochum , s katerim je podpisal triletno pogodbo. "Prvi vtisi so super, ampak na žalost sem imel to nesrečo s prstom, ki je upočasnila moje priprave. Zato sem malo v zaostanku v primerjavi s soigralci, kar zadeva fizično pripravljenost. Vsi moji soigralci so odigrali pet, šest močnih pripravljalnih tekem, meni je uspelo nastopiti le na eni. Vzrok je bila poškodba prsta, saj nisem mogel stoodstotno trenirati: Tudi v ponedeljek je klub organiziral prijateljsko srečanje, da bi si nabral čim več minut in moči v nogah. Kar zadeva ostale stvari, sem prezadovoljen. Upam, da mi bo uspelo uresničiti to, kar klub od mene pričakuje."

 
 

Težek kovinski predmet mi je padel na vse štiri prste leve roke. Na žalost pa je bil pod sredinskim prstom oster predmet, tako da mi je vse skupaj odrezalo. Moral sem na težko operacijo. Ta nesreča se mi je zgodila kake tri, štiri dni pred podpisom pogodbe.

Zlatko Dedić

 
Kaj točno se je zgodilo s prstom? "Težek kovinski predmet mi je padel na vse štiri prste leve roke. Na žalost pa je bil pod sredinskim prstom oster predmet, tako da mi je vse skupaj odrezalo. Moral sem na težko operacijo. Ta nesreča se mi je zgodila kake tri, štiri dni pred podpisom pogodbe. Na srečo dogodek ni predstavljal ovire za podpis. Zdaj imam še nekaj manjših težav, ker v prstu še ni dovolj moči. Najpomembneje je, da me ne moti pri igranju: lahko padem in se zadržim."  Po vsem povedanem lahko dodamo le: dobro, da ima še vedno prste (vmes pri reprezentanci).

Kam pa lahko Bochum seže v tej sezoni? Prva tekma z Borussio iz Mönchengladbacha , ki jo je Dedić presedel na klopi, je pokazala dva povsem različna obraza. "Glede na to, kar smo prikazali na prvi tekmi, je mogoče vse. Po prvem polčasu smo menili, da nimamo nobene priložnosti, da bi rešili tekmo. Ampak po zaostanku treh golov smo se vrnili v tekmo in skoraj zmagali. Naš siceršnji cilj je obstanek v ligi," je razložil Dedić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.