Šport > Nogomet
143 ogledov

Dobrodelni zvezdnik išče somišljenike pri kolegih

juan mata david de gea EPA
Španski reprezentant Juan Mata želi pomagati.

Španski nogometaš angleškega prvoligaša Manchester Uniteda Juan Mata je pozval kolege nogometaše, naj en odstotek svojih plač namenijo v dobrodelne namene. Devetindvajsetletnik se je zavezal, da bo odstotek svoje plače namenil kolektivnemu skladu Common Goal, ki ga vodi nevladna organizacija streetfootballworld, skupina 120 dobrodelnih ustanov.

"Od danes naprej se zavezujem, da bom en odstotek svoje plače namenil Common Goalu, kolektivnemu skladu, ki ga vodi nevladna organizacija streetfootballworld in podpira nogometne dobrodelne ustanove po vsem svetu. Je majhna poteza, ki pa lahko spremeni svet," je ob tem dejal španski reprezentant, ki pri Manchester Unitedu letno zasluži 7,8 milijona evrov. Odstotek njegove plače tako znaša 78.000 evrov.

"Prosim svoje kolege profesionalce, da se mi pridružijo in oblikujemo začetno enajsterico Common Goala. Skupaj lahko ustvarimo gibanje, osnovano na skupnih vrednotah, ki lahko postanejo celosten del nogometne industrije - za zmeraj," je pozval Mata. Španec želi najti še 10 nogometašev, skupaj z njim bi enajsterica darovala en odstotek letne plače v dobrodelne namene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.