Šport > Nogomet
20 ogledov

"Dodatna motivacija ni potrebna"

Carles Puyol bo tudi danes ena od zadnjih ovir za Realove nogometaše. (Foto: Reu Žurnal24 main
Prvi letošnji El Clásico je vse bližje. Pred obračunom Barcelone in Real Madrida na Camp Nou si preberite, kako pred srečanjem razmišljata kapetana obeh moštev, Puyol in Casillas.

Mini intervju: Carles Puyol, kapetan Barcelone:

Kdo je favorit na El Clásicu?
Na teh tekmah nikdar ni favorita, obe ekipi imata 50 odstotkov možnosti za zmago. Prihaja razigrani Madrid. To bo srečanje dveh ekip, ki sta v dobri formi in imata cel kup velikih igralcev. Mislim, da nas čaka odlična predstava. Dodatne motivacije ne potrebujemo, Real je sam po sebi dovolj velik motiv.

Kaj menite o glavnih adutih gostov: trenerju Joséju Mourinhu in Cristianu Ronaldu?

Posamezniki so vedno v vlogi ekipe. Jasno je, da je Mourinho odličen trener, ki pazljivo izbira svoje besede. Ronaldo pa je izjemen igralec, ki naredi razliko. Vedno ga je lepo videti na nogometnem igrišču.

Bržkone bosta vaša aduta domače igrišče in vaša dominantna igra?
Ostali bomo zvesti svojemu slogu igre. Žoga mora hitro potovati od noge do noge. Moramo pa tudi ohraniti mirne glave in živce.

Nasproti vam bo stal napadalec v dobri formi, pa če bo to Gonzalo Higuaín ali Karim Benzema ...
Oba sta odlična igralca, ki se izjemno gibljeta po igrišču. Higuaín je trenutno verjetno nevarnejši, saj je samozavestnejši.

Mini intervju: Iker Casillas, kapetan Reala:

Kakšna so pričakovanja pred velikim obračunom z Barcelono?
Čeprav imamo točko več, ne bi podpisal remija. Letos smo odločeni zmagati na stadionu Camp Nou. Smo hrabri in samozavestni in prav taki moramo biti, če želimo zmagati v Barceloni. V tej sezoni sta si obe ekipi tako blizu, da bi lahko prav derbi odločal o končnem naslovu prvaka.

Kaj se je spremenilo s prihodom Joséja Mourinha na klop?
Predvsem nam je prinesel zmagovalno miselnost. Navadili smo se že, da pod njegovim vodstvom tekem ne izgubljamo. Vsi, ki ga ne poznajo, imajo o njem verjetno napačno mnenje. Izjemno je predan svojemu delu, klubu in treningom. Zelo je pozoren do vsakega posameznika in ničesar ne prepušča naključju. Ima nekaj, zaradi česar je res poseben in drugačen od drugih.

El Clásico mnogi opisujejo kot dvoboj Lea Messija in Cristiana Ronalda ...
Gre za dva zelo različna igralca, pravzaprav je med njima toliko razlik kot med Realom in Barcelono. Cristiano je izjemno nadarjen nogometaš. Ima svoj način igranja in točno to, kar ekipa potrebuje – močno željo in ambicije po zmagovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.