Šport > Nogomet
40 ogledov

Dogovor: Mura bo sodelovala z Italijani

fazanerija mura mura05.si
Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05 bo le sodeloval z italijanskimi vlagatelji, ki stojijo za podjetjem Geofocus Solutions. Na ponedeljkovem sestanku so se slednji, župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec in predsednik kluba Miroslav Topič med drugim dogovorili, da bodo Italijani sanirali dolgove in dali sredstva za dokončanje sezone.

Kot je klub objavil na svoji spletni strani, so se na sestanku sicer še dogovorili, da bo MO Murska Sobota kot lastnica nepremičnine – športnih objektov in površin nogometnega kompleksa Fazanerija (stadion, glavno in pomožno igrišče) – nogometnemu kluba Mura 05 kot uporabniku navedene nepremičnine dala to v najem za pet let, pri čemer bo klub od začetka sezone 2012/13 sam plačeval stroške, povezane z nemotenim funkcioniranjem prej navedenih nepremičnin. Te je doslej plačevala občina, ki bo še naprej sofinancirala delovanje kluba, in sicer v najmanj takšni višini, kot je bila doslej v letu 2011. Sredstva bodo klubu namenili prek vsakoletnih javnih razpisov za programe športa v MO Murska Sobota.

Fazaneriji pa se obeta tudi posodobitev, saj ima občina v proračunu za leto 2012 predvideno investicijo v izgradnjo reflektorjev ob glavnem nogometnem igrišču in modernizacijo ozvočenja na nogometnem stadionu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.