Šport > Nogomet
25 ogledov

Dokument razkril: Barça plačala 25 % za Neymarja

Neymar Brazilija Kitajska Reuters
Že decembra lani smo pisali o tem, da naj bi Barcelona za nakup brazilskega zvezdnika Neymarja njegovemu klubu Santosu že plačala deset milijonov evrov. Skoraj leto dni kasneje se je namigovanje potrdilo, poroča katalonski radio Rac1, saj je plačilo omenjeno v letnem finančnem poročilu kluba.

Najnovejša informacija naj bi zvezdnika Santosa dokončno pomaknila v smer Barcelone, poročata barcelonska medija Sport in Rac1. V letnem finančnem poročilu kluba je namreč omenjeno "plačilo avansa 10 milijonov evrov" za "nakup v vrednosti 40 milijonov", kar je točna številka Neymarjeve odkupne klavzule.

• Barça že plačala 10 milijonov za Neymarja!

"30. junija 2012 se je klub dogovoril za nakup na dolgi rok, ki bo znašal 40 milijonov evrov. V skladu s tem dogovorom je klub za ta namen plačal deset milijonov evrov," piše v letnem poročilu. Barcelona, poroča radio Rac1, naj bi že imela tudi Neymarjeve podatke z zdravniškega pregleda.

Pri športnem dnevniku Mundo Deportivo so sicer pred dnevi poročali, da bi moral Neymar za nespoštovanje dogovora, torej v primeru, da ne bi prestopil k Barceloni, plačati neverjetnih 80 milijonov evrov odškodnine.

Santos že zanikal

"Santos zanika kakršnokoli možnost prodaje Neymarja Barceloni in katerikoli drugi ekipi," so se na najnovejša poročanja že odzvali pri Neymarjevem matičnem klubu Santosu. "V teku ni nobenih pogajanj in klub bi rad opozoril, da ima napadalec pogodbo do leta 2014, ki jo bo izpolnil do konca."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.