Šport > Nogomet
22 ogledov

Dokumentarec: tekma Maribor – Brugge prirejena

Maribor Club Brugge Evropska liga Rajčević Meunier EPA
Po slovenskih medijih so se v četrtek razširile trditve nekdanjega sodelavca Evropske nogometne zveze (Uefa) Rudolfa Stinnerja, ki trdi, da je bila tekma Maribor – Club Brugge leta 2011 prirejena.

Maribor je na omenjeni tekmi Evropske lige 30. novembra 2011 do 73. minute vodil s 3:0, potem pa do konca tekme dobil štiri gole in tekmo proti Clubu Bruggeju spektakularno izgubil s 3:4.

Rudolf Stinner je po poročanju spletne strani televizije Sportklub (www.sportklubtv.si) dejal, da je bil izid tekme med Mariborom in Bruggejem prikrojen. Nemška televizija ARD je v ponedeljek v dokumentarnem filmu, ki je govoril o stavniški mafiji, omenila tudi omenjeno tekmo v Ljudskem vrtu.

Stinnerju naj bi naročili, da naj bo pozoren na to tekmo, saj bodo 20. minut pred koncem vplačane velike vsote na zmago gostov. Na obtožbe Stinnerja se je že odzval takratni trener Belgijcev Nemec Christoph Daum, ki trdi, da je bila zmaga plod truda njegove ekipe in taktika. Proti Mariboru je igral s tremi napadalci, vijoličasti pa so še naprej igrali odprto.

Maribor: "Borili se bomo z vsemi razpoložljivimi sredstvi"

Pri slovenskih prvakih so se na obtožbe odzvali s sporočilom za javnost, v katerem so zapisali, da jih kot športnike "neumnosti ne zanimajo".

"Z nesmiselnimi, neutemeljenimi obtožbami se ne ukvarjamo. Smo športniki, neumnosti nas ne zanimajo. NK Maribor sodi med redne udeležence evropskih pokalov in ni v nobeni preiskavi. Evropska Unija (EU) in Evropska nogometna zveza (UEFA) imata odlične mehanizme nadzora za preprečevanje ter razkrivanje morebitnih manipulacij. Proti osebam, ki blatijo ime našega kluba, se bomo borili z vsemi razpoložljivimi sredstvi in smo zadevo že predali naši pravni službi," sporočajo iz Ljudskega vrta.

Vrhunce domnevno sporne tekme iz Ljudskega vrta si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.