Šport > Nogomet
10 ogledov

Domači želijo nadaljevati niz

Ali se bo José Mourinho smejal tudi po šestem obračunu s Harryjem Redknappom? (F Žurnal24 main
V torek se bosta v prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov pomerila Real Madrid in Tottenham. Za uvod je pred vami nekaj zanimivosti o obeh ekipah. Ali veste, kolikokrat je Harry Redknap ugnal Joséja Mourinha?

Verjetni postavi:

Real Madrid (4-4-2):
Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Arbeloa; Di Maria, Alonso, Khedira, Özil; Adebayor, Higuain. Trener: Jose Mourinho.

Tottenham (4-4-1-1):
Gomes; Čorluka, Dawson, Bassong, Assou-Ekotto; Lennon, Sandro, Modrić, Bale; Van der Vaart; Crouch. Trener: Harry Redknapp.


Ali ste vedeli?

  • Real Madrid v tej sezoni doma v Ligi prvakov ne pozna poraza. Izbranci trenerja Joséja Mourinha so v štirih tekmah štirikrat zmagali, zabili enajst golov, prejeli pa nobenega.

 

  • Real je doslej Ligo prvakov osvojil devetkrat, v polfinalu pa ni igral vse od leta 2003.

 

  • Napadalec Emanuel Adebayor, ki pri Realu igra kot posojeni igralec Manchestra Cityja, je proti Tottenhamu vselej izjemno razpoložen. Še kot član Arsenala je proti Spursom zaigral devetkrat, zabil pa osem golov.

 

  • Realov trener José Mourinho ima zelo lepe spomine na obračune s Harryjem Redknappom. Trenerja sta se v Angliji udarila petkrat, vsakič pa je slavil Mourinho, ki je vodil Chelsea. Redknapp je enkrat izgubil na klopi Southamptona, štirikrat pa je bil na čelu Portsmoutha.

 

  • Zato pa se je ta konec tedna končala devetletna nepremagljivost Mourinha na domačih prvenstvenih tekmah. V španskem prvenstvu je Real na Santiagu Bernabeuu šokiral Gijon.

 

  • Tottenham je v tej sezoni v Ligi prvakov zelo neugoden gost. Ekipa iz severnega Londona je v petih tekmah v gosteh zabila 11 golov.

 

  • Redknapp ima v moštvu najboljšega podajalca tekmovanja. Aaron Lennon je s petimi podajami na vrhu skupaj z Benficinim Carlosom Martinsom.

 

  • Eno od glavnih Tottenhamovih orožij bo Nizozemec Rafael van der Vaart. V klub je avgusta prišel prav iz Reala. Za beli balet je v 58 prvenstvenih tekmah zabil 11 golov, za Tottenham pa doslej v 21 tekmah deset.

 

  • Van der Vaart ni edini Tottenhamov nogometaš, ki si je kruh služil pri Realu. Enako izkušnjo ima branilec Jonathan Woodgate. V Madridu je preživel dve sezoni, ki so ju zaznamovale poškodbe. Woodgate je za beli balet zaigral le devetkrat, nepozaben pa je ostal njegov ognjeni krst v madridskih vrstah, ko je proti Bilbau najprej zabil avtogol, nato pa videl še rdeči karton.

 

  • Tottenham od februarskega slavja v Milanu (1:0) še ni okusil slasti zmage. V zadnjih treh tekmah pa se je z nasprotnikom (Milan, West Ham, Wigan) razšel brez golov.


Zadnja medsebojna tekma
Real in Tottenham sta se edinkrat doslej pomerila v četrtfinalu pokala Uefa daljnega leta 1985. Real je prvo tekmo v gosteh dobil z 1:0, nato pa sta se moštvi na Santiagu Bernabeuu razšli brez golov. Kraljevi klub je nato omenjeno tekmovanje tudi osvojil, ko je v finalu s 3:1 ugnal madžarski Videoton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.