Šport > Nogomet
24 ogledov

Domov ga bo gnal ženin ultimat

dick advocaat EPA
Sunderland bo do konca letošnje sezone vodil Dick Advocaat, ki mu vodilni možje ponujajo slabih 700.000 evrov denarne nagrade, če klub reši pred izpadom v drugo ligo.

Sunderland je pred najpomembnejšim delom letošnje sezone odpustil trenerja Gusa Poyeta, ki ga je nasledil nizozemski strokovnjak Dick Advocaat. ''Sunderland je velik klub in veselim se izziva, ki je pred mano. Osredotočiti se moramo na soboto. Komaj čakam, da začnemo,'' je pred tekmo z West Ham Unitedom dejal 67-letnik.

Črne mačke se trenutno nahajajo na 17. mestu ligaške lestvice, ki sicer prinaša obstanek v elitni druščini, a Burnely zaostaja za eno samo točko. ''Imamo samo en cilj - splezati po lestvici navzgor,'' je povedal predsednik Ellis Short, ki novemu trenerju obljublja 700.000 evrov (500.00 funtov) denarne nagrade, če Sunderland ostane v Premier League.

Začasna rešitev

Poyet je na mestu trenerja zdržal 17 mesecev, angleški mediji pa poročajo, da Advocaat naj ne bi bil dolgoročna zamenjava  za urugvajskega stratega. Eden od razlogov je morda ultimat trenerjeve žene, ki ga je v pogovoru za radijsko postajo BBC 5 razkril nizozemski novinar Arno Vermeulen.

''Žena ne pusti, da bi predolgo delal v tujini. V prihodnji sezoni mora biti doma, zato mu je dovolila, da v Angliji dela dva meseca. Kot trener je v dveh mesecih sposoben opraviti svojo nalogo. V preteklosti mu je že uspelo, na primer pred dvema letoma v Alkmaarju,'' je povedal Vermeulen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.