Šport > Nogomet
27 ogledov

Domžalčani in Celjani vzeli slovo od Evrope

Nikezić Olimpija Ljubljana Celje Prva liga slovensko prvenstvo Stožice Nkolimpija.si/SPS
Celjani so na povratni tekmi 1. predkroga v domači Areni Petrol proti norveškemu Tromsøju izgubili (0:2), tako zapravili prednost s prve tekme in izpadli. Domžalčani so v Bukarešti proti Astri še v drugo klonili (0:2) in se prav tako poslavljajo od mednarodnih tekmovanj.

Varovanci Miloša Rusa so domače srečanje proti Tromsøju začeli z obetavno prednostjo s prve tekme (2:1), a so mladi Celjani lep naskok izpustili iz rok že po 16 minutah in na koncu morali priznati premoč sicer skozi večino obračuna prevladujočim Norvežanom.

Četa Stevana Mojsilovića je v Bukarešti izgubila tudi povratno tekmo proti romunski Astri, potem ko so Domžale doma klonile z minimalnim izidom (0:1).

V 2. predkrogu bo svojo evropsko avanturo začela ljubljanska Olimpija, ki se bo pomerila s slovaško Žilino. Prva tekma bo na sporedu že prihodnji četrtek, povratna pa teden dni kasneje.

Grofi hitro zapravili ves kapital

Tekma v Celju se za gostitelje ni nič kaj dobro začela. Čeprav so prvo nevarnejšo akcijo izvedli domači, Benjamin Verbič je zgrešil cilj, so že v četrti minuti povedli Norvežani, ko je Magnus Andersen z dobrih desetih metrov žogo poslal v gol ob desni vratnici. Že v 15. minuti je iz igre moral poškodovani Thomas Kind Bendiksen, zamenjal pa ga je Morten Moldskred.

Prav slednji je že po minuti igre povišal prednost Tromsøja na 2:0, ko je zadel z roba kazenskega prostora po podaji Aleksandra Prijovića. Ta je bil nevaren v 37. minuti, ko je zatresel okvir vrat, tako kot na drugi strani Gregor Bajde v 43. minuti. Po kotu Sebastjana Gobca z desne strani je s strelom z glavo zadel stičišče prečke in vratnice. Tik pred koncem polčasa je moral Matic Kotnik posredovati še po strelu Andersena.

Verbič zapravil dve priložnosti

Celjski strateg Rus je takoj na začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, v 50. in 60. minuti pa so si Celjani priigrali lepi priložnosti, a je najprej Verbič v kazenskem prostoru zgrešil žogo, nato pa je isti igralec sprožil z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je vratar gostov Marcus Sahlman. Deset minut pozneje sta ista igralca imela nov dvoboj, spet pa je bil zmagovalec Šved v vratih Norvežanov.

Sahlman je v 73. minuti ustavil še strel Mihe Zajca, v 77. pa še Igorja Jugovića. V 81. minuti so gosti ostali brez izključenega Saliouja Cissa, kljub številčni prednosti pa Celjanom ni uspelo zabiti vsaj zadetka, ki bi jih popeljal v podaljšek. Mlada celjska ekipa je tako v 1. predkrogu končala svojo evropsko popotovanje.

Mojsilović Maribor Domžale Prva liga slovenska liga Ljudski vrt | Avtor: Youtube Youtube
Domžalčani v gosteh začeli odprto

Prvo lepšo priložnost na tekmi v Bukarešti so Domžale zapravile gosti prek Draga Gabrića, ki je streljal s 25 metrov, a je Silviu Lung žogo ukrotil. Štiri minute pozneje je enega svojih številnih poskusov sprožil najnevarnejši napadalec Astre Kehinde Fatai, ki je z glavo meril mimo desne vratnice, v prvem polčasu pa je poskusil še v 20., 23. in 28. minuti. V slednji akciji je povsem neoviran z 10 metrov meril čez gol.

Domači so bili nevarni še v 16. minuti, ko je z 18 metrov sprožil Seidu Yahaya, izkazal pa se je Nejc Vidmar, v 28., ko je Takajuki Seto z glavo žogo poslal mimo gola, in v 37. minuti, ko je Vidmar posredoval po poskusu Alexandruja Matela od daleč. Domžalčani so bili najbolj nevarni v 15. minuti, ko je Žan Majer najprej streljal s petih metrov, a je odlično posredoval Lung, nato pa je sprožil še Erik Janža, spet pa je bil na mestu romunski vratar.

Dobrovoljc premagal Vidmarja

Kmalu po začetku drugega polčasa se je začela domžalska ladja dokončno potapljati. Matel je pobegnil obrambi Domžal po desni strani in podal pred domžalska vrata, kjer je Gaber Dobrovoljc žogo z glavo nespretno poslal v lastno mrežo. V 55. in 60. minuti so imeli domači znova priložnosti, najprej je Seto s 25 metrov meril malce previsoko, nato pa sta od daleč poskusila še Gabriel Enache in Yahaya, a je bil obakrat na mestu Vidmar.

Gosti so prek Draška Božovića zagrozili v 61. minuti, a Lung ni imel težkega dela, minuto pozneje pa so domači podvojili prednost, ko je  Sadat Bukari .streljal z glavo, Vidmar je udarec odbil, a točno na nogo Bukarija, ki je tako dokončno določil obračun. Tri minute pozneje je Gabrić streljal z 18 metrov, žogo pa poslal mimo leve vratnice. V 83. minuti je od daleč dobro streljal rezervist Rudi Požeg Vancaš, Lung pa se je znova izkazal, tako kot še v 87. minuti.

Povsem v končnici je Nejc Skubic prejel drugi rumeni in torej izključujoči karton. Varovanci
trenerja Mojsilovića se tako, enako kot Celjani, poslavljajo že po prvi evropski preizkušnji.
 

Kvalifikacije za Evropsko ligo, prvi predkrog, povratni tekmi:

Celje : TROMSØ 0:2 (0:2) /2:1/
Andersen (4), Moldskred (16)
RK: Ciss (81/Tromsø)

Celje: Kotnik; Krajcer, Korošec, Žitko, Vidmajer, Jugović, Gobec, Žurej, Verbič, Bajde (od 46. Žagar Knez), Plesec (od 46. Zajc).

Tromsø:
Sahlman; Fojut, Čaušević, Koppinen, Ciss, Bendiksen (od 15. Moldskred), Andersen (od 73. Drage), Johansen, Pritchard, Kristiansen, Prijović (od 79. Ondrašek).

Sodnik: Sebastian Coltescu (Rom)


ASTRA GIURGIU : Domžale 2:0 (0:0) /1:0/
Dobrovoljc (50/ag), Bukari (62)
RK: Skubic (93/Domžale)

Astra: Lung; Youssef, Morais, Muresan, Matel, Yahaya (od 72. Bărboianu), Seto, Enache (od 66. William), Bukari (od 78. Ivanovski), Budescu, Fatai.

Domžale: Vidmar; Skubic, Dobrovoljc, Majer (od 69. Vancaš Požeg), Janža, Kous (od 84. Pihler), Stankovič, Božovič, S. Vuk, G. Vuk (od 65. Parker), Gabrić.

Sodnik: Jaroslav Kozik (Ukr)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala v drugi predkrog

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.