Šport > Nogomet
52 ogledov

Domžalčani iztržili točko v Celju

NK Celje
Nogometaši Celja in Domžal so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim rezultatom 1:1 (1:1).

Celjani so niz neporaženosti podaljšali na pet zaporednih tekem, pod vodstvom trenerja Dušana Kosića pa še niso izgubili. Domžalčani na domačih zelenicah po uspešnih evropskih bojih še niso našli pravih občutkov in še ne navdušujejo, kot so to počeli v prejšnji sezoni. Zasedba Simona Rožmana, nekdanjega trenerja Celja, se domov vrača z remijem.

Obračun v knežjem mestu so bolje začeli Celjani, dvakrat je bil nevaren Filip Dangubić. Prvič je prišel do strela v tretji minuti, ko je z razdalje z voleja ustrelil mimo desne vratnice. Drugič pa je zadel. V 12. minuti je z desne strani v kazenski prostor podal Amadej Brecl, do odbite žoge je prišel Dangubić in z dobrih 12 metrov žogo v gol poslal ob desni vratnici.

Gosti so zatem prevzeli nadzor, a Metod Jurhar je bil ob dveh strelih Domžal na mestu. Nemočen pa je bil v 27. minuti, ko je Nermin Hodžić priboril žogo na celjski strani igrišča, jo podal do Lovra Bizjaka, ki je preigraval, domača obramba pa je žogo po njegovem predložku odbila. Vendar le do Zenija Husmanija, ki je mojstrsko s kakšnih 20 metrov zadel v levi kot.

Izbranci Simona Rožmana so do konca prvega polčasa zapretili še dvakrat, a brez uspeha.

V drugem polčasu so bili prvi nevarni gosti. Hodžić je podal na desno stran do Marka Alvirja, ki si je žogo nastavil na robu kazenskega prostora in meril proti drugi vratnici, a premalo natančno. V 65. minuti so poskusili tudi Celjani. Rudi Požeg Vancaš je z desne podal v kazenski prostor Domžal, s kakšnih 10 metrov je sprožil Dangubić, meril pa je mimo leve vratnice.

V 73. minuti se je po strelu Luke Volariča z bližine z obrambo izkazal Metod Jurhar, ki je žogo odbil v prečko. Gosti so bili spet nevarni šest minut kasneje, ko je zaključil Dario Melnjak, Jurhar se je spet izkazal z obrambo.

Prva Liga TS, 11. krog:

Celje : Domžale 1:1 (1:1)

LESTVICA:
1. Olimpija 24 (-1)
2. Maribor 24 (-1)
3. Gorica 16 (-1)
4. Rudar Velenje 16 (-1)
5. Domžale 13
6. Krško 12 (-1)
7. Celje 12
8. Aluminij 10 (-1)
9. Ankaran Hrvatini 6 (-1)
10. Triglav Kranj 4 (-1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.