Šport > Nogomet
4 ogledov

Domžalčani jesenski prvaki

Po prvi tekmi so se veselili domžalski nogometaši. Žurnal24 main
Končan je jesenski del Prve Lige Telekom. Jesenski prvaki Domžalčani remizirali s Koprom. Goričani so porazili Mariborčane. V nedeljski tekmi remi Primorja in Drave.
 

Prva Liga Telekom, 20. kolo

Primorje : Drava 1:1
Maribor : Hit Gorica 0:3
Nafta : Livar 4:2
Interblock : MIK CM Celje 1:1
Domžale : Koper 1:1

Jesenski del Prve Lige Telekom Slovenije se je končal s srečanjem v Ajdovščini. Pred 400 gledalci sta se ekipi Primorja in Drave razšli brez zmagovalca 1:1. Za gostitelje je v 24. minuti zadel Boštjan Kreft, v 80. je izenačil Javier Antonio Grbec . Glede na videno ekipi spomladi čaka težko delo, da ohranita prvoligaški status. Prikazani nogomet ne sodi niti na igrišča slovenske lige, opravičilo lahko iščeta le v težkem, blatnem terenu, ter dežju, ki sta v Ajdovščini zamenjala tradicionalno neugodno burjo. Neodločen izid povsem ustreza dogodkom na igrišču, ekipama je pripadel po en polčas, Ajdovci so bili za odtenek boljši v prvem, gosti pa v drugem.

Nogometaši Maribora so pred domačim občinstvom odigrali zadnjo tekmo na travnati površini, ki je zdržala kar 53 let, a so se od nje in od spomladanskega dela prvenstva poslovili z grenkim priokusom. Gosti iz Nove Gorice so bili namreč celo tekmo nevarnejši tekmec. Mariborčani, ki spet niso znali izkoristiti prednost domačega igrišča (zadnjič so doma zmagali 11. avgusta), so bili vseh 90 minut povsem brez volje, o njihovi brezvoljnosti pa zgovorno priča tudi podatek, da si na tekmi niso prislužili niti enega kartona.

Mohammed Razak Ekpoki (desno) je v Ljudskem vrtu zabil dva gola. © Dejan Slokar

 
Gostje so povedli v končnici prvega polčasa povedli. Predložek z desne strani je poslal Šuler, v kazenskem prostoru domačih pa je bil Mohammed Ekpoki višji od Džiniča. Strelec prvega gola bi lahko zadel tudi v 52. minuti, a je žoga po njegovem strelu z desetih metrov zadela prečko. V 68. minuti je sledila mojstrovina Milana Osterca . Po akciji Kovačeviča in Demiroviča se je nekdanji slovenski reprezentant s približno 25 metrov odločil za strel in natančno zadel levi spodnji kot Ranilovičevih vrat. V 76. minuti je Demirovič z desne strani s približno 16 metrov zadel stičišče vratnice in prečke, tretji zadetek pa so Novogoričani dosegli v sodnikovem podaljšku po izvajanju prostega strela z desne strani. Demirovič je lepo podal, Ekpoki pa je bil spet najvišji v skoku.

Nogometašem Interblocka je razpored v zaključku jesenskega dela prvenstva vlival upanje, da bodo prezimili povsem pri vrhu razpredelnice. V zadnjih dveh krogih so namreč obe tekmi igrali doma, toda tega niso izkoristili; tako z Nafto kot z MIK CM Celjem so igrali le neodločeno 1:1. Le z dvema osvojenima točkama so celo izgubili četrto mesto, saj jih je prehitela Nafta , ki je doma s 4:2 ugnala zadnjeuvrščeni Livar . Celjani so v prestolnici povedli po prostem strelu z leve strani, ki ga je izvedel Beršnjak, domača obramba je pozabila na Denisa Haliloviča , ki je mirno zaključil z glavo. Do izenačenja je prišlo v zadnjih trenutkih prvega dela. Gostitelji so izvedli lepo akcijo, Rakovič je z desne strani kazenskega prostora žogo poslal v sredino, kjer jo je Krunoslav Rendulić potisnil v mrežo.

Luka Žinko je rešil Domžale. © SPS

 
Domžale so se rešile
Derbi vodilnih na prvenstveni lestvici je upravičil pričakovanja. Domžale in Koper sta vsaj za slovenske razmere pokazala odlično predstavo, polno dinamike, lepih kombinacij in priložnosti. Koprčani so bili v četrtem letošnjem poskusu blizu prve zmage nad državnimi prvaki, toda na njihov "skalp", ki trenutno velja za najbolj želenega, bodo morali še počakati. Koper je povedel v 14. minuti, ko je po samostojnem prodoru zadel Aleš Mejač, ki bi se med strelce lahko vpisal že pet minut prej. Domžalčani, ki so zamudili več priložnosti, so zasluženo izenačili šele v šesti minuti sodniškega podaljška, strelec pomembnega gola je bil Luka Žinko . Gosti so menili, da je gol padel iz nedovoljenega položaja, pri protestih je bil najbolj glasen vratar Ermin Hasič , ki si je prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Toda soigralci so ga ujeli še pred prihodom do garderob, kajti sodnik Darko Čeferin je kmalu zatem označil tudi konec tekme. Domžalčani so tako jesenski prvaki Prve Lige Telekom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.