Šport > Nogomet
16 ogledov

Domžalčani ponižali Arsenal

Domžale Nike Premier Cup Manchester turnir NK Domžale
Domžalski nogometni upi so v angleškem Manchestru na neuradnem nogometnem svetovnem prvenstvu klubskih nogometnih ekip v starosti do 15 let osvojili tretje mesto.

V zadnji tekmi turnirja so se mladi Domžalčani za tretje mesto udarili z londonskim Arsenalom. Z goli Jana Mlakarja, Igorja Kondiča in Marcela Keneta so topničarje ugnali s kar 3:0.

Domžalčani so se uvrstili med štiri najboljše ekipe na največjem turnirju v tej kategoriji na svetu, pokalu Nike Premier. Varovanci Primoža Jeršina so se v četrtfinalu merili z brazilskim Internacionalom, nekdanjim zmagovalcem tega turnirja, in ga premagali po streljanju enajstmetrovk. V polfinalu so se pomerili z italijanskim AC Milanom, ki je v četrtfinalu, prav tako po streljanju enajstmetrovk, izločil Real Madrid. Slovensko-italijanski obračun se je po rednem delu končal neodločeno 1:1, v loteriji strelov z bele točke pa so bili s 6:5 uspešnejši Milančani, ki se bodo v finalu na Old Traffordu pomerili z zagrebškim Dinamom.

V obračunu za tretje mesto pa Domžalčani niso niti najmanj izgubili zagona ter so z zadetki v uvodnih minutah obračuna povsem nadigrali podmladek slovitega Arsenala. V šesti minuti je nasprotni gol najprej zatresel Mlakar, čez štiri minute je sledil še Kondič, minuto pozneje pa je bil uspešen Kene, ki je postavil končni izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.