Šport > Nogomet
20 ogledov

Domžalčani potrdili svoje mesto

nogomet Koper-Domžale Saša Despot
Nogometaši Domžal so v tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Derbi za tretje mesto na prvenstveni razpredelnici se je končal z zmago Domžal, ki so tako tekmecem iz Nove Gorice ušli že na sedem točk, take prednosti pa zagotovo v zadnjih treh krogih ne bodo izpustili iz rok. Domžalčani so še enkrat več potrdili dobro počutje v novogoriškem športnem parku, saj so dobili že četrto zaporedno medsebojno tekmo, v zadnjih osmih pa so na šestih vknjižili poln izkupiček.

Njihova zmaga je povsem zaslužena. Bili so konkretnejši in nevarnejši, večji del tekme so nadzorovali položaj. Predvsem z disciplinirano igro, domačim praktično niso dopustili prave priložnosti, v napadu pa so potrpežljivo čakali na napako domače ekipe. Antonio Mance bi bil lahko dvakrat bolj natančen, v 27. minuti je od daleč lepo streljal Zeni Husmani, a se je izkazal domači vratar.

Velik korak k trem točkam pa so naredili v 44. minuti, ko je vse praktično sam naredil Matic Černic, na levi strani je preigral Alena Jugana in z nizkim udarcem natančno meril.

Gledalci so podobno sliko videli tudi v drugem delu, v katerem so bili Domžalčani spet nevarnejši, najprej zamudili nekaj priložnosti, nato pa v polno zadeli v 69. minuti. Črnic se je tokrat izkazal z izjemno podajo, Mance pa jo je izkoristil in povišal vodstvo. Po videnem je bilo že takrat jasno, da bodo gosti iz Nove Gorice odšli s polnim izkupičkom, do konca pa so bili blizu tudi tretjemu zadetku, Amadej Vetrih, Goričan v domžalski vrsti je zadel okvir vrat.

V 34. krogu bodo Domžale gostile Zavrč, Gorica pa bo gostovala v Krškem.

Prva Liga TS, 33. krog:

Gorica - Domžale 0:2 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.